Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část Hitpoint Challengers ovládli Dark Tigers, v play-off končí Dynamo a Universe

14. 3. 2021 | 21:40 League of Legends
Základní část jarního splitu Hitpoint Challengers 2021 byla odehrána a liga míří do play-off, první vyřazovací fáze je již za námi!
Náhledovka Challengers
Náhledovka Challengers
Zdroj: Hitpoint

Druhá nejvyšší česko-slovenská liga v League of Legends má za sebou základní část. Nejlépe si vedli Dark Tigers, kteří s bilancí 12:2 obsadili první příčku a do play-off vstupují jako největší favorit na celkové vítězství. Parta kolem zkušeného Jekylla během her jen zářila, jejich dominantní výkony potvrzují čísla týmových statistik, nejkratší průměrný čas hry a sedm ocenění MVP utkání pro zmíněného supporta.

Challengers tabulka
Challengers tabulka
Zdroj: Hitpoint

Z druhého místa do vyřazovacích bojů zamířila akademie Vikingekrig, která i přes pomalejší rozjezd nakonec našla formu a potvrdila očekávání. Se shodným skóre 9:5 se za vikingy zařadil Gaming Team Kravaře. Sehraná pětice, která v letním splitu minulého roku obsadila celkové čtvrté místo, dokázala vzít zápas i Dark Tigers, ale ve prospěch Vikingekrig hovořil výsledek vzájemných zápasů, GTK tak porazili při obou příležitostech.

Komplikovanější situace nastala při boji o čtvrté místo, příjemné překvapení soutěže Team Universe a akademii prvoligového Eclotu musel rozsoudit až tiebreaker. V něm Universe získali brzkou výhodu, ale Eclot zápas otočil na svou stranu a poslal oponenta do spodní části pavouka. Poslední postupové místo pak připadlo esport sekci hokejového Dynama Pardubice, kterou po špatném začátku vytáhl do play-off jungler Petipino, když ve 4. kole soutěže nahradil SGooBa.

V základní části skončila cesta pro celky Stopwatch eSports a Inside Games Academy. Především v případě druhého jmenovaného týmu jde o velké překvapení a zklamání. Pětka, která minulý ročník obsadila celkové třetí místo pod akademií Cyber Gaming a v souboji o bronz porazila 3:0 Gaming Team Kravaře, silně zaostala za očekáváním a s výsledkem 2:12 končí na poslední místě. S přihlédnutím na aktuální formu hlavního týmu Inside Games, který ovládl základní část Masters, je budoucí složení akademie nejasné.

Challengers playoffs
Challengers playoffs
Zdroj: Hitpoint

Tento týden začaly play-off. V horní části pavouka nedošlo k překvapení, Dark tigers v jednostranné Bo5 dominovali a přehráli Eclot 3:0 i přes technické problémy, které provázely topaře EdbyKa. Toho dokonce ve druhé hře musel nahradit kouč Sammy, který svou roli zvládl a i přes horší start svojí Irelií přispěl k postupu do semifinále winners bracketu. Stejně se mohou radovat Vikingekrig, kterým Gaming Team Kravaře sice sebrali třetí hru série, ale obrat se nekonal a GTK se tedy musí probít zpět ze spodního koše.

Otočení série bylo mnohem blíže v prvním utkání losers bracketu. Team Universe po prvních dvou hrách Bo5 proti Dynamu mířil za rychlým postupem, ale pardubická organizace se nadechla k obratu a nabídla divákům fantastickou show. Nejprve ve třetí hře kontrolovanou hrou snížila na 1:2 a když to ve čtvrté hře vypadalo na ukončení série ve prospěch Universe a ve 34. minutě svítila na výsledkové tabuli osmitisícová výhoda na jejich straně, Dynamu se jediným teamfightem podařilo hru otočit a ukončit, především díky HoTyho Vayne. V poslední hře nakonec k obratu nedošlo a Team Universe proměnili třetí mečbol, Dynamo Esports ale končí v soutěži se vztyčenou hlavou.

V nedělním duelu pak Team Universe toužil navázat na postup z minulého kola proti Eclot academy, která chtěla napravit nepovedenou sérii s favoritem soutěže Dark Tigers. Lépe začal duel druhý zmiňovaný tým, když se po první hře ujal vedení, Universe však srovnali ihned v následující hře i díky výraznému přičinění mladého junglera Skywalkera, hostujícího z třetiligového celku Repre Gold. Akademie Eclotu ovšem potvrdila roli výše postaveného týmu základní části a ve zbývajících hrách série nedala Universe šanci a postupuje dále. Příjemné překvapení soutěže Team Universe tak končí na celkovém pátém místě.

Další duel nás čeká ve středu 17.3., Eclot academy v něm narazí na Gaming Team Kravaře.

Štítky: Hitpoint