Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část LCS u konce. Závěr nabídl nečekaný výkon CLG a problémy FlyQuestu

15. 3. 2021 | 13:05 League of Legends
Poslední týden LCS rozhodnul o závěrečné tabulce jarní části a o týmech, které postoupily do play-off. CLG překvapili v druhém týdnu po sobě svým výkonem, naopak FlyQuest ukázal, proč nejsou týmem, který by aktuálně patřil do play-off.
CLG Smoothie
CLG Smoothie
Zdroj: Riot Games

Hned první zápas týdne si pro nás přichystal skvělou podívanou, ve které CLG zaskočili vedoucí tým tabulky Cloud9. Přestože CLG měli mizerný začátek sezóny, tak poslední dva týdny se jim povedly skvěle, bohužel pro ně už to nic nemění na tom, že se do play-off nepodívají. Speciálně v tomto zápase ukázali skvělé individuální výkony, ze kterých se dá vyzvednout dvojice evropských hráčů Finn “Finn” Wiestål se svojí Irelií a Mads “Broxah” Brock-Pedersen na Nidalee.

Podobné překvapení se událo v zápase Evil Geniuses proti TSM, kde EG dokázali zaskočit své oponenty a pomoct si tak v celkové tabulce do pozice, která jim zaručuje play-off. TSM od začátku tahali za kratší konec a dovolili tak EG získat cennou výhru. Hlavním strůjcem výhry byl Jeong “Impact” Eon-young na Aatroxovi, se kterým měl konečné skóre 8-0-8.

Forma FlyQustu v této sezóně není nic, čím by se mohli chlubit a zápas proti Golden Guardians měl posloužit jako cenná vzpruha do posledního týdne LCS. Přestože už se FlyQuest nemohl dostat do play-off, tak duel nevypustili a pokusili se o více koordinovanou hru. To bylo také na finální podobě zápasu znát, když jsme se dívali na čtyřicet minut taktického rozhodování, ve kterém sebemenší chyba mohla znamenat prohru. Jako překvapení tohoto klání by se dal vzít výkon Johnsona “Johnsuna” Nguyena, který se svojí Caitlyn nezemřel ani jednou za celou hru a naopak byl u nejvíce zabití protějších hráčů z celého svého týmu.

U FlyQuestu taky zůstaneme na druhý zápas, ve kterém se bohužel nedokázali dostatečně nakopnout po úspěchu proti Golden Guardians a byli poraženi týmem 100 Thieves. 100 Thieves byli od začátku lepším týmem, to také z důvodu, že se jejich turecký džungler Can "Closer" Çelik soustředil na braní draků, kteří nakonec posloužili jako skvělý nástroj na výhru. Pozornost na sebe ovšem strhl Ian “FBI” Victor Huang se svojí Kai’sou. Ve hře naprosto dominoval a na jeho finálním skóre to taky bylo poznat. 12-1-6 je skóre spíše z hodnocených her v platinové divizi, než na profesionální scéně.

Poslední hrací den jarní části nám nenabídl nic extra zajímavého, protože už z minulých dnů bylo jasné, které týmy se dostanou do play-off a které ne. Za zmínku stojí akorát zápas Dignitas proti již zmiňovanému FlyQuestu. FlyQuest si v zápase pohodlně kráčel pro výhru, ovšem se zas a znovu ukázala jejich neschopnost ukončit hry, když jsou ve vedení. Dignitas se nějakým zázračným způsobem povedlo tento zápas vyhrát, přestože byli celý zápas v deficitu více než pět tisíc zlaťáků.

Zároveň si Cloud9 v zápase proti Immortals pojistili první místo v tabulce poté, co nedali IMT jakoukoliv šanci na to být vyrovnaným soupeřem a klidnou hrou postupně vyhráli. V tomto zápase se nedá vyzvednout jakýkoliv individuální výkon, protože Cloud9 hráli perfektně jako tým.

Pro základní část jarního splitu je to z LCS vše. Play-off slibuje skvělou podívanou, protože LCS tento rok vypadá velice vyrovnaně. Dokáže Cloud9 napodobit jarní play-off z minulé sezóny, nebo bude mít Severní Amerika po několika letech nového zástupce na MSI?

Hráč týdne Alphari
Rozpis play-off LCS
Štítky: lcs, 100 Thieves, FlyQuest, CLG
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.