Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část prvního splitu Alienware Game Areny je u konce, CZ/SK týmy bohužel zklamaly

5. 2. 2019 | 20:17 Counter-Strike 2
První sezóna ligy s názvem Alienware Game Arena má za sebou základní část, která určila sestupující, účastníky do baráže i play-off, kde se bude hrát o 3 tisíce dolarů za celkové prvenství.
Výchozí obrázek
Alienware Game Arena

Do soutěže určené pro střední Evropu byly z česko-slovenské scény pozvány týmy Gunrunners, eSuba a Dark Tigers, Polsko pak reprezentoval trojlístek PACT, Izako Boars a Codewise Unicorns. Zbylé místenky si zajistily týmy z otevřených kvalifikací, kterými se staly Brutalis (ještě jako Jordan's Money Crew) a Smoke Criminals.

Zatímco Gunrunners se od začátku drželi na nejvyšších příčkách, eSuba a Dark Tigers se snažili vybojovat alespoň baráž. Bohužel právě osud nejlepšího domácího týmu jednoho z nich zachránil, Gunrunners totiž k jednomu ze zápasu bez omluvy nenastoupili, byli diskvalifikováni a přišli také o jistotu odměny 500 dolarů. Ačkoliv těsně, tak právě Dark Tigers se s Alienware Game Arenou loučí. eSubu naopak společně s Izako Boars bude před startem druhého letošního splitu čekat baráž.

Kdo se dostal do play-off, které proběhne formátem Single Elimination v termínu 16. a 17. února, se můžete podívat sami v tabulce níže. Pouze se třemi prohrami proklouzl základní částí nezvyklý mix národností, lotyšsko-francouzský tým Smoke Criminals. Druhé místo si díky výkonu v posledním týdnu vystříleli Brutalis, duo PACT a Codewise Unicorns pro polskou scénu – na rozdíl od té naší – uhájili alespoň dva sloty.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 3 000 $
  • 2. místo: 2 000 $
  • 3.-4. místo: 1 000 $
  • 5.-7. místo: 500 $
Alienware Game Arena
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.