Přejít k hlavnímu obsahu

Zaměstnanci Astralis Group si dobrovolně snížili platy o 30 procent

4. 4. 2020 | 10:00 Všechny hry
Astralis Group a její dceřiné společnosti Astralis, Origen a Future FC se přidaly k stále rostoucímu seznamu společností, které snižují provozní náklady kvůli současné celosvětové zdravotní krizi spojené s šířením nemoci COVID-19.
Astralis
Astralis

Společnost oznámila, že její management, zaměstnanci a většina hráčů dobrovolně souhlasila se snížením platů až o 30 %, v závislosti na výši platu. Zaměstnanci s nejvyššími platy budou brát až o 30 % méně, zatímco těch na juniorských pozicích se snížení týkat nebude.   

K tomu Astralis Group snížila obecné náklady v celé organizaci. Snížení osobních nákladů je snahou zajistit pracovní místa v organizaci pro všechny a vyhnout se nutnosti poslat jakéhokoliv zaměstnance domů, kde by dostával podporu od státu. Pro zajímavost za rok 2019 náklady společnosti na zaměstnance byly 6,6 milionu eur (při současném kurzu to činí přes 180 milionů Kč). 

Základní síla esportu jako produktu živého vysílání je zřejmá, následující měsíce však budou výzvou pro všechny, a proto jsme se v zájmu udržení zdravého podnikání rozhodli výrazně snížit provozní náklady,

uvedl CEO Astralis Group, Anders Hørsholt.