Přejít k hlavnímu obsahu

Zaměstnanec Valve nečestně potrestal spoluhráče banem. Omluvil se?

25. 11. 2020 | 16:22 Dota 2
Jeden z hráčů Doty 2 se během hry nepohodl s jiným hráčem. To se občas stane každému z nás, bohužel měl smůlu, že se jednalo o zaměstnance společnosti Valve. Zaměstnanec využil své pozice a hráče zabanoval. Společnost nyní po případu nově zavedla politiku proti vydávání ručních banů, neboť je prý těžké zůstat objektivní.
Dota
Dota

Po nedávném zápasu byl hráč Minijuanjohndoe poslán do herní fronty s nízkou prioritou, což je trest pro hráče, kteří opouštějí hry nebo jsou nadměrně nahlašováni. Jako mnoho jiných hráčů v podobné situaci se Minijuanjohndoe obrátil na Reddit, kde protestoval, že se jedná o nespravedlnost. V tomto případě ovšem mu společnost Valve dala za pravdu.

Got sent to low priority by steam employee in dota 2 in game. from r/DotA2

Hráčovým jediným „zločinem“ mělo být, že říkal svému týmu, aby šel ke střední věži. Jeho spoluhráči s přezdívkou Vanaman to přišlo jako špatný nápad. Vanaman ovšem nebyl jen tak obyčejným hráčem, jednalo se o zaměstnance společnosti Valve, Seana Vanamana. Podle potrestaného hráče tohle vedlo k tomu, že ho Vanaman potrestal a poslal ho do fronty s nízkou prioritou.

Poté, co se Minijuanjohndoe podělil o svůj příběh, se Vanaman za ban omluvil a trest byl vzat zpět. Valve zároveň změnilo vnitřní politiku, která nyní zabraňuje zaměstnancům, aby během hraní mohli ostatní hráče ručně banovat.   

„Tým se podíval na tento případ a došel k závěru, že si tento uživatel ban jasně nezasloužil. I když si uživatel ban zaslouží, myslíme, že je jasné, že není dobrý nápad manuálně banovat uživatele ve hrách, v nichž sami hrajeme. Moje chyba v tomto případě je jasným příkladem. Jako zaměstnanci bychom neměli mít zvláštní výsady, když hrajeme Dotu,“ napsal Vanaman. Dodal, že do budoucna už ruční bany nejsou povolené a hráči se omluvil.   

Nevíme přesně, co se během zápasu odehrálo, ale podle Vanamanova prohlášení, že je těžké zůstat objektivní, napovídá, že to přepískl. Minijuanjohndoe ve svém příspěvku poskytl důkaz o svém dosavadním bezvadném chování. Vanaman je zaměstnancem společnosti Valve od roku 2018. Zároveň byl vedoucím autorem první sezóny hry Walking Dead od Telltale. 

koment
Zdroj: pcgamer.com