Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyvrcholí zapeklitý závěr MČR sezony v CS:GO?

19. 10. 2018 | 16:12 Counter-Strike 2
Letošní systém kvalifikace na Mistrovství České republiky v CS:GO sliboval napínavé boje o místenky v Brně až do samého konce kvalifikace. Spolu s tím se však do bojů až úplného závěru má šanci zapojit naprosto každý tým, který má ambice. Závěr sezóny se neomylně blíží a pojďme se tedy podívat, jak to před závěrečným víkendem vypadá.
MČR 2018 – Last Call
MČR 2018 – Last Call

Letošní kvalifikační cyklus již odhalil první tři kvalifikované týmy, které tvoří trio Team GravityVENI VIDI VICI a Trust.Universe. Vzhledem k tomu, že většinu možností na sbírání MČR bodů je již uzavřena, poslední týden nám definitivně určil další čtveřici jistých postupujících, které již neohrozí žádný z možných scénářů. Z prvního místa MČR klasifikace postupují vítězové jarních Y-Games, poctiví sběratelé z ECLOT.LYNX, kteří jako jediní letos nasbírají přes 2000 bodů. O přesné hodnotě rozhodne až play-off 2. FORTUNA COOL ligy, kde jsou ECLOT aktuálně ve finále WB.

Další dvě místa pro sebe získávají jistí postupující na LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy, Team Brute XPG a ex-Majestic Lions. V těsném závěsu za nimi je eSuba, která sice čeká na rozuzlení této soutěže, ale žádný ze scénářů jí postupové místo nesebere. To by tedy byla sedmička kvalifikovaných týmů na MČR. Co ale se zbylými sloty?

MČR 2018 – Last Call

K zakončení skupinové fáze 1. FORTUNA COOL ligy nám zbývá poznat poslední čtyři výsledky zápasů, které proběhnou na streamu tento pátek a sobotu. Trumfy v rukou aktuálně drží tým FerrariPeek, který je aktuálně čtvrtý, avšak jej ohrožuje eSuba a eEriness E-BLUE. Pokud jeden z těchto týmů dokáže v závěrečném hracím víkendu získat plný počet bodů, hráči FerrariPeek budou nuceni v závěrečném duelu proti ex-Majestic Lions naplno bodovat alespoň na jedné mapě. Pokud se tak nestane, na LAN finále postoupí eSuba nebo eEriness a FerrariPeek nebudou mít šanci ani Last Call. Tím pádem by se na LAN finále ligy představily pouze týmy z čela celkového pořadí a nehrálo by se zde o páté postupové místo na MČR, které by automaticky získal tým eEriness E-BLUE.

Aktuální pořadí 1. FORTUNA COOL ligy
#Název týmuZB
1. Slovensko ex-Majestic Lions1231
2. Česká republika Trust.Universe1228
3. Česká republika Team Brute XPG1222
4. Česká republika FerrariPeek1218
5. Česká republika eSuba1214
6. Česká republika Team Gravity1413
7. Slovensko eEriness E-BLUE107
8. Česká republika EXEC Esports127

Závěrečné zápasy 1. FORTUNA COOL ligy:

  • Trust.Universe vs. Team Brute XPG (BO2)
  • eEriness E-BLUE vs. EXEC Esports (BO2)
  • eSuba vs. eEriness E-BLUE (BO2)
  • FerrariPeek vs. ex-Majestic Lions (BO2)

Všechno celoroční úsilí, které dosud nebylo proměněno v postup, vyvrcholí v neděli 21. října, ihned po ukončení 1. FORTUNA COOL ligy. Na závěrečném kvalifikačním turnaji s názvem Last Call se osm nejlépe bodujících a dosud nepostupujících týmů utká o dvě místenky na MČR 2018. Nezávisle na výsledcích obou divizí ligy máme aktuálně jistou šestici účastníků: Dark Tigers, ROG.eXtatus, Gunrunners.AOC, EXEC Esports, GotOwned a Iron Branch. Osud zbylých týmů má v rukou výše rozebraná trojice eSuba, eEriness E-BLUE a FerrariPeek. Situace mohou vzniknout následující dvě:

  • Pokud na LAN finále COOL ligy postoupí FerrariPeek, přímý postupový slot na MČR připadá vítězi LAN finále 1. FORTUNA COOL ligy a na Last Call se představí týmy eEriness E-BLUE a FerrariPeek.
  • Pokud na LAN finále COOL ligy postoupí eSuba nebo eEriness E-BLUE, přímý postupový slot na MČR připadá eEriness E-BLUE a na Last Callu se představí týmy RAMS a Dubidisovia.

Jak vidíte závěr sezóny vy? Věříte týmu FerrariPeek, že dokáže v úplně posledním zápase 1. FORTUNA COOL ligy zamíchat kartami? Koho vidíte jako duo postupujících z Last Callu? Dejte nám vědět, komu fandíte, protože tenhle víkend bude opravdu nabitý!

MČR 2018
Štítky: MČR, sklizeň
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.