Přejít k hlavnímu obsahu

Zavtípkoval o Vejrgangově mámě a dostal ban. Teď odchází ze soutěžní scény

26. 1. 2021 | 17:49 EA SPORTS FC 24
Hvězda organizace Fnatic dostala ban poté, co udělala nevkusný vtípek o „tvojí mámě“, který byl mířený na čtrnáctiletého hráče FIFA 21, Anderse Vejrganga.
Hesketh
Hesketh

O Andersi Vejrgangovi jste už možná slyšeli. Jedná se o teprve čtrnáctiletého hráče, o jehož talentu a úspěších jsme vás již také informovali. Zmíněný vtip proběhl během živého streamu a vynesl Harrymu Heskethovi ban pro následující regionální kvalifikaci FIFA 21 Global Series. Hráč se v důsledku této situace rozhodl soutěžní scénu opustit nadobro.  

Co přesně se vlastně stalo? Vtip zazněl během prosincového streamu, kdy Hesketh stál proti čtrnáctiletému dánskému hráči jménem Anders Vejrgang. Harry se postavil proti Vejrgangovi v Ultimate Team, musíme však podotknout, že se zdálo, že se baví. Před hrou ale měl pár skleniček a zápas nebral až tak úplně vážně. Většinu času strávil vysvětlováním toho, proč je Vejrgang nejlepším hráčem ve FIFA. Zápas nakonec skončil 13-0 především kvůli Harryho neaktivitě, a havně protože většinu času zpíval a tančil s vlajkou Evertonu uvázanou kolem krku. 

V určitém okamžiku Harry nadhodil vtípek o tom, jak mohly Vejranga jeho rychlé prsty ve 14 letech dostat na vrchol světa FIFA, zatímco ty jeho mu ve stejném věku pomohly, aby byl úspěšný u dam, včetně možná u Vejrgangovy matky. 

Harry následně souhlasil, že to byl nechutný vtip, a omluvil se, dokonce kontaktoval Vejrgangův management, který ho ujistil, že se hráč neurazil. Harry také opakovaně žádal své sledující, aby Vejrgangovi neposílali nenávistné zprávy, ať už skrze Twitch, nebo jiným způsobem.  

Ačkoliv se mladý hráč neurazil, EA Sports se celou situací zabývala a dala Harrymu ban pro následující evropskou regionální kvalifikaci, která se koná 6. a 7. února. V základu se jedná o malý ban, způsobil však, že si Harry myslel, že se stal terčem internetových útoků, a tak se rozhodl oznámit svůj odchod ze soutěžní hry.   

„Jestli je tohle precedent, který dáváte pro profesionální hráče, během následujících 24 hodin bych mohl jít a každou osobu, která kdy soutěžila na světovém podiu, zabanovat,“ objasnil Harry. „Vidíte lidi, kteří na sebe útočí každodenně na timelinu (Twitteru), což je milionkrát horší!“ 

Dodal, že nemá zájem o život, v němž by musel „stále chodit po špičkách“ kvůli tomu, jaký obsah může dělat, aby potenciálně nevedl k zabanování. O banu i svém odchodu promluvil ve videu na svém youtubovém kanále. Harryho odchod ze soutěží FIFA znamená, že končí také u organizace Fnatic, již reprezentoval po 5 minulých měsíců. Ze smlouvy mu přitom zbývaly ještě více než dva roky. Organizace tuto skutečnost potvrdila ten samý den, kdy oznámil svůj odchod.

Harry Hesketh byl populární tváří ve světě FIFA, soutěžil již od dob FIFA 17. Většinu své soutěžní kariéry reprezentoval fotbalový tým Hashtag United.  

Zdroj: ginx.tv