Přejít k hlavnímu obsahu

Zemřel Josef "Pípa" Vítek

22. 10. 2018 | 22:29 Dota 2
Se slzami v očích se nám nepíše nikdy dobře. V dnešních podvečerních hodinách nás ranila přímo do našich srdcí nelítostná zpráva, se světem se rozloučila legenda DOTA2 CZ/SK scény Josef "Pípa" Vítek.
Josef "Pípa" Vítek během vysílání The International 2018
Josef "Pípa" Vítek během vysílání The International 2018

U těchto zpráv nikdy nevím, jak začít. Znám jen konec, který mě vytrhává z té virtuální reality, kterou jsem se obklopil. Vím, že tam někdy v budoucnu mě to čeká, ale nedávám to znát, žiji jako kdybych byl nesmrtelný. Pak se to ale stane, někdo blízký, známý nebo dokonce i kamarád umře. Josefa "Pípu" Vítka jsem potkal poprvé před třemi lety na prvním vysílání The International 2016. Kluci z AR Studia o něm říkali, že je plachej a že neví, jak bude reagovat na kameru, ale jsou si jistí, že to bude skvělé. A ono bylo, Pípa ovládl analytický panel a od té doby jsem jej sledoval v jeho dalších krocích.

Kromě toho, že už v té době patřil k hlavním postavám Dota 2 scény u nás, dokázal vždy vybočit z řady a byl vedle ostatních jedním z nejnormálnějších streamerů, na které se dalo koukat. Osobně jsem jej měl za takový hlas Dota 2 komunity po AR Studiu a měl všechen můj respekt. Pokud bych si mohl přát, aby každá herní komunita měla svého '"supermana", byl by to právě Pípa. Laskavý, pokorný a velmi hodný člověk, se smyslem pro férovost a sportovním duchem. V noci z 21. na 22. října na následky komplikací zemřel a nejen jeho blízké ranila tato zpráva.

Rodině a pozůstalým bychom rádi vyjádřili upřímnou soustrast, doufáme, že smutek brzy odejde, ale vzpomínky zůstanou. Odpočívej v pokoji Pípo...

Zdroj: dota2.cz