Přejít k hlavnímu obsahu

Židle profesionálního hráče se prodala za víc, než podepsaný dres Lionela Messiho

6. 5. 2020 | 11:00 Dota 2
Dvojnásobný mistr světa Jesse "Jerax" Vainikka se rozhodl vydražit svou starou herní židli z období, kde ještě hrál za Liquid a věnovat výtěžek na charitu. Vybral více peněz, než Lionel Messi nebo Wayne Rooney za své podepsané dresy.
Jerax
Jerax

Jerax ve spolupráci s finskou talkshow nabídl k vydražení svou starou herní židli ze začátků své profesionální kariéry na nejvyšší úrovni. Výtěžek z prodeje putoval na charitu, která se snaží pomáhat dětem, jež zasáhla válka, především v Jemenu. Suma, kterou byl fanoušek ochoten zaplatit, šokovala každého, málokdo čekal, že se kupec utratí 5 300 Eur (zhruba 143 000 Kč). Pro představu, Lionel Messi, jeden z nejlepších fotbalistů historie, vydražil svůj podepsaný dres za 2 700 Eur (zhruba 73 000 Kč) a Wayne Rooney za 4 500 Eur (zhruba 121 000 Kč).

Z tohoto případu je vidět, že profesionální hráči počítačových her jsou opravdové celebrity a že esport dýchá klasickému sportu na záda, dokonce ho může i v něčem předběhnout. Je to rovněž další příklad toho, že i v těžkých dobách umí hráči pomáhat potřebným.

Štítky: JerAx, team liquid