Přejít k hlavnímu obsahu

Změny na scéně: V hlavní roli profi týmy Sampi a BRUTE

21. 4. 2020 | 15:35 Counter-Strike 2
Přes noc domácí CS:GO scénou otřásly dosud největší změny v týmech od začátku roku, které se opět dotknou i některých sestav, jež začátkem roku oznámily hraní na full-time. Všechny přestupy v moment prvotního publikování článku ještě nejsou kompletně dotaženy, nicméně se všemi stranami jsme aktivně v kontaktu a brzy se můžete těšit na oficiální vyjádření všech stran.
Filip 'AJTT' Dolenský
Filip 'AJTT' Dolenský

Leden 2020 byl měsícem představování ambiciózních projektů, ve většině případů profesionálních týmů. BRUTE, Sampi nebo SINNERS, ti všichni se pro letošní rok netajili jen těmi nejvyššími cíli. Další týdny ale u některých ukázaly, že bez dalších změn to nepůjde – ať už tento popud přišel od vedení, nebo jednotlivých článků týmu. Začátkem března se totiž s BRUTE rozloučil Martin 'MAXX' Smolár, který byl vyměněn za Karola 'tecek' Kapczyńskiho. Angličtina ale nefungovala a nepřinesla kýženého posunu, a to ani s novým koučem Milan 'pepik' Musilem, jemuž musel uvolnit místo Jozef 'd0di' Kiss, a Lukášem 'Majky' Měcháčkem, který přišel namísto Zdeňka 'daxen' Duška. Ten se při odchodu rozpovídal i o tom, že se se světovou krizí změnily také finanční podmínky, a tak si v tuto chvíli troufneme odhadovat, že BRUTE už se dají označit spíše jako semi-pro.

Jako poslední byl vyměněn právě zmíněný tecek, na jehož místo přišel Karel 'fredi' Královec. Na tři měsíce profi sestavy až moc změn, říkáte si, ale v tu chvíli už to začalo vypadat, že si to sedá, protože obě poslední akvizice do základní pětice dávaly smysl a na papíře BRUTE měli opět stoupat výše. To se ale dostáváme do současnosti, kdy přichází další zlomený vaz, který může mít teoreticky návaznost i na důvod odchodu daxena. Ptáte se proč? Na povrch totiž z hloubi scény vyplavaly informace, že se v Sampi chystá převrat, jehož součástí by měla být akvizice Filipa 'AJTT' Dolenského, který se ještě před pár týdny prezentoval jako hlavní tvář BRUTE dokonce i v České televizi. BRUTE přitom v posledních týdnech Sampi vždy porazili, takže důvodů k přesunu by mělo z logiky věci existovat více. Kromě návratu do full-time se nabízí i to, že jeho příchod nebude v Sampi jediný.

D0di po konci v BRUTE zamířil do Sampi, výkonnostně ale tým zvednout nedokázal. Pro jeho nové angažmá je tak první letošní zásah do základní pětice zcela logickým vyústěním neuspokojivých výsledků. Věci se ale mají tak, že AJTT opravdu nemá být jediným příchodem. Sampi mají totiž zálusk i na daxena, který po konci v BRUTE pro změnu zamířil do Universe, a také na Marka 'kinzo' Bílka, který od hostování Moops (později Universe) v kvalifikaci do Tipsport COOL ligy čekal na správnou příležitost. Oba týmy by se takovým počtem změn ale mohly dostat do úzkých v dlouhodobých domácích soutěžích. O veškerých přesunech se tak do posledního detailu i v tento moment urputně jedná, protože Sampi i BRUTE čekají dnes večer dva zápasy 2. Tipsport COOL ligy. Administrativně ještě přestupy dotažené nejsou, o dalších detailech vás budeme informovat.

Team BRUTE

A co na to ostatní hráči, kterých se těchto změny dotknou? Majky a capseN se na svých fanpage večer vyjádřili ve stylu toho, že budou také volnými hráči, i když to posléze smazali, fredi už byl ráno vstřícnější a jeho slova jasnější. První část navíc jen přitápí pod kotel spekulacím o tom, že BRUTE v tuto chvíli nejsou profíky:

GGWP, asi jsme čtyři. Tři zápasy porazíte Sampi a mění sestavu, bohužel nám berou hráče. No nic chce to full-time tým a pak se nic nerozpadne. Kdyby dostal AJTT offer do Evropy, řeknu: Jdi. Když dostal offer do Sampi, zeptal jsem se ho co očekává: Výsledky... Já si myslím, že i my jsme měli teď za posledních 14 dní výsledky. Co bylo předtím, tak se moc nedařilo, ale teď to bylo na dobrý vlně. Škoda. AJTT chce něco nového a změnu, já mu to přeju, jen čas ukáže co bylo dobře.

K odchodu daxena z Universe se za tento tým vyjádřil Václav 'rpg' Vlach:

Tak bohužel, přicházíme o daxena, který míří ke konkurenčním Sampi. Na jednu stranu jsem zklamaný ze situace, na druhou mu to přeji, protože mají potenciál. Až na to, že mi sestava okolo kinza rozehnala už asi čtvrtý tým, tak si pomalu začínám říkat, jestli mě ten člověk tak trošku nezačíná s*át. Teď vůbec nevíme co bude, dneska to chci každopádně vyřešit. Ale jedno vím už jistě, pokud to něco bude stát, už nikdy bez smlouvy a jasných podmínek.

Paradoxem je, že právě zmíněný kinzo byl jako host u postupu Universe (ještě jako Team Moops) do 1. Tipsport COOL ligy. Kinzo je jedinou z plánovaných akvizic Sampi, která v tuto chvíli nikde nepůsobila. O vyjádření k přestupové rošádě jsme požádali trenéra Sampi d0diho, který, pokud vše klapne, by si do Sampi přivedl dva hráče, se kterými se dříve už potkal – kromě nich nedávno využil jako jednorázového hosta i dalšího ex-parťáka Reného 'fazen1z' Szíjjártó, který ale jako plnohodnotná posila nepřicházel v úvahu. Na slova známého slovenského kouče si počkejte v oficiální zprávě týmu Sampi, která by měla přijít ještě během dnešního dne. Stejně tak v tuto chvíli nemůžeme přinést vyjádření týmu BRUTE, kde jsou karty ještě o něco nejasnější. S oběma organizacemi jsme však v úzkém kontaktu. Jedno je ale jasné, a to že obě strany nemají času nazbyt.

Také další reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, takhle se například vyjádřil Lukáš 'vergiL' Majerik:

Je škoda, že sa v CZ/SK nič nezmenilo, okrem Sinners zase žiadna PRO zostava neostala spolu. Pro alebo nie, hráči sa nemenia, škoda. Profesionálny team pre mňa neznamená len peniaze, ale aj schopnosť riešiť problémy na dennej báze, tak aby, už keď som pro a je okolo mňa hype ako okolo Liverpoolu, som naozaj aj zostal v teame, ktorý som si vybral a reprezentoval značku aspoň na dlhšie ako 5 mesiacov. Ale aby sa vymenila zostava každého jedného teamu tu, až na eSubu, ECLOT, Sinners a dajme tomu aj nás (Vikingekrig), aj keď mame struggle, je strašne smutné a ukazuje to investorom, ako moc je tu scéna nestabilná.

Jak by vypadali Sampi, pokud by přestupy klaply:

 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Zdeněk 'daxen' Dušek
 Česká republika Marek 'kinzo' Bílek

 Česká republika Jaroslav 'Sank1' Chlumský – trenér
 Slovensko Jozef 'd0di' Kiss – trenér

Team BRUTE by naopak zůstal v tomhle složení:

 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Česká republika Lukáš 'Majky' Měcháček
 Česká republika Karel 'fredi' Královec
???

 Česká republika Milan 'pepik' Musil – trenér

Jako pořadatel 2. Tipsport COOL ligy se v souvislosti se soupiskami pro večerní zápasy vyjádříme samostatně.

Štítky: Sampi, Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.