Přejít k hlavnímu obsahu

Známe dalších 5 postupujících na MČR v LoL

11. 10. 2018 | 16:33 League of Legends
Mistrovství České republiky v počítačových hrách se blíží mílovými kroky, stejně jako finišuje kvalifikační cyklus. Celoroční sbírání bodů mají týmy za sebou a po třech šampionech sezónních sklizní jsme po posledním letošním finále turnajové série poznali další pětici postupujících do Brna. Které týmy se mohou radovat?
MČR v počítačových hrách
MČR v počítačových hrách

Pojďme si letošní ročník zrekapitulovat pěkně od začátku. Šampionem Jarní sklizně se stal tým Majestic Lions, který bohužel v průběhu sezóny několikrát proměnil svoji sestavu, v Brně se však mohou fanoušci těšit na opravdu velká jména. Na rozdíl od nich se Inside Games MSI podařilo udržet většinu sestavy pospolu, díky čemuž Charca a spol. budou moci sázet na vybudovanou chemii. Na podzim se z postupu radoval tým E-RIVALS.DATART, kde najdeme řadu neprofláknutých jmen a nemůžeme se dočkat jejich hladu po úspěchu. Tuto trojici ze sklizní nyní doplňuje další pětice, která za celý rok nasbírala nejvíce MČR bodů.

Nejpoctivějším sběratelem letošního ročníku se stal tým Dark Tigers, který se však s organizací rozešel, ta si však slot neudržela a připadá tak týmu ECLOT.LYNX, který tak jako jednička bodování nebude na MČR 2018 chybět. Na kontě mají hráči ECLOT krásných 1640 bodů. Tento tým čeká velká rivalita s celkově třetím týmem pořadí, současní NecroRaisers jsou totiž z velké části bývalí reprezentanti zmíněné organizace. Vedle E-RIVALS uvidíme poprvé na MČR také organizaci BloodyDevils, jejíž League of Legends letos proslula zejména stříbrnou medailí z Y-Games. Čtvrtým týmem kvalifikovaným na body se stávají Peleho Páratká, Necromartinova parta byla na Y-Games právě sokem BloodyDevils a tenhle primát ke kvalifikaci do Brna vystačil. Aktuální osmičku uzavírá tým Inaequalis, který jsme v průběhu ročníku mohli vidět působit pod čtyřmi dočasnými názvy a až v závěrečných bojích získal tento tým podporu známé domácí organizace.

MČR Last Call

To bychom si představili dalších pět týmů, kteří společně s úspěšným triem ze sklizní tvoří současné složení MČR 2018 v League of Legends. Jelikož je letošní mistrovství desetičlenné, je třeba ještě určit poslední dva týmy. K tomuto účelu poslouží závěrečný kvalifikační turnaj letošní sezóny, zvaný Last Call, kde se o zbývající dva sloty popere osmička týmů, která dosud postup neukořistila a nasbírala dostatečný počet bodů. Těšit se tak můžete již tuto neděli 14. října na osazenstvo v čele s eSubou nebo novou sestavou eXtatus. Kompletní složení MČR Last Callu si představíme zítra.

Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.