Přejít k hlavnímu obsahu

Známe novou sestavu OG: Trio midařů, nový roamer

29. 1. 2020 | 21:19 Dota 2
OG pár minut po premiéře dalšího pokračování dokumentu True Sight, který se letos opět zabýval jejich vítězstvím na The International, odtajnili první nový článek sestavy. S novými tvářemi se budou Topson a N0tail bít o svůj třetí titul v řadě. Zbylé dvě posily byly odhaleny o den později v rámci OG Night Show.
OG 2020
OG 2020

UPDATE 29. ledna: Spekulace potvrzeny! OG Night Show natahovala představení nových posil Dota 2 sekce až na samotný závěr všech oznámení, leaky se však nemýlily. Zatímco Saksa je novou jistotou pozice 4, SumaiL a MidOne spolu s Topsonem vytvoří zajímavou dynamiku, protože dosud šlo o trio především midařů. SumaiL by se sice měl věnovat pozici 1 a MidOne přesunout na 3, ale už v blížící kvalifikaci na třetí Major sezóny nejspíš uvidíme, jak bude chemie nové sestavy fungovat. Rodinu OG kromě nich rozšířil i streamer Gorgeous Cow.

Sestava OG pro rok 2020:

 Pákistán Syed "SumaiL" Hassan
 Finsko Topias "Topson" Taavitsainen
 Malajsie Yeik "MidOne" Nai Zheng
 Makedonie Martin "Saksa" Sazdov
 Dánsko Johan "N0tail" Sundstein

PLAYzone Challenge 2020

Jeho příchod k OG měl být oznámen až 29. ledna při OG Night Show, ale organizace si pro nás zřejmě připravila milé překvapení. Nejmladší mistr světa Syed "SumaiL" Hassan (rok 2015 s Evil Geniuses), rovněž okupující první místo v MMR žebříčku Severní Ameriky v Core i Support sekci, se po pěti letech hraní Midu pokusí prosadit jako Carry. O dalších dvou hráčích na pozice offlane a roamer se prozatím pouze spekuluje.

Novou posilou by se vedle SumaiLa měl stát Yeika "MidOne" Nai Zheng, který se proslavil zpočátku své kariéry ve Fnatic a po následném přestupu k týmu Secret vyhrál nejeden turnaj včetně Majorů. Roamujícím supportem se má stát Martin "Saksa" Sazdov, který má s profesionální Dotou na nejvyšší úrovni také velké zkušenosti. Vrcholem jeho kariéry byl neuvěřitelný průchod Lower Bracketem na The International 2016 s týmem Digital Chaos až do grandfinále, kde podlehli čínským Wings Gaming. Naposledy však hrál za Ninjas in Pyjamas.

OG uvidíme poprvé hrát nejspíše v kvalifikacích na třetí Major sezóny, tedy ESL One v Los Angeles. Velký význam má turnajový návrat OG i pro české hráče, protože na evropské scéně přibývá další enormně silný tým a dostat se na DPC turnaje bude o to těžší. Na oficiální odhalení nové sestavy nám ale stále zbývá si den počkat.

Zdroj: ogs.gg
Štítky: OG