Přejít k hlavnímu obsahu

Známkování LCK týmů v KeSPA Cupu: Griffin ohromili, SKT ještě musí potrénovat

3. 1. 2019 | 02:50 League of Legends
KeSPA Cup nám poprvé ukázal nové soupisky korejských týmů v akci. Jak si v turnaji vedly týmy z věhlasné LCK.
KeSPA Cup 2018
KeSPA Cup 2018

V KeSPA Cupu se krom slušného prize poolu vlastně o nic nejedná. Z výsledků se nevyvozují žádné důsledky pro LCK a ani championship bodování. I přesto ale všechny týmy vyráží do boje s ambicí KeSPA Cup vyhrát. V Jižní Koreji nezůstal kámen na kameni a téměř všechny týmy si prošly nějakou změnou v sestavě. Korea loni poprvé selhala na Worlds, což znamenalo, že i když některé týmy fungovaly doma velmi dobře, na konci roku měly motivaci soupisku proměnit. Kdo na KeSPA Cupu uspěl a kdo naopak musí rychle zapracovat na chybách? Připravili jsme si pro vás menší známkování zúčastněných týmů.

Premianti: Griffin (1*) a Gen.G (1)

KeSPA Cup Griffin Gen.G

Asi jasná byla známka u Griffin, týmu, který celý turnaj vyhrál. Během tří sérií neprohrál proti Afreeca Freecs, DAMWON Gaming a Gen.G ani jednu hru, což je opravdu úctyhodné. Výhodou Griffin bylo, že během off-season neudělal tým ani jednu změnu v sestavě, což znamenalo jasnou výhodu. Tým je očividně odhodlaný dokázat, že měl loni reprezentovat Jižní Koreu na Worlds a letos bude chtít získat pohár do vlastních rukou. Od Gen.G se mnoho nečekalo a mnoho analytiků je už před sezónou odepisovalo. Hráči tohoto týmu ale dokázali, že se s nimi rozhodně musí počítat. Nejen Peanut, ale i CuVee či Ruler ukázali, že jsou stále hráči světového kalibru. Nová sestava zafungovala výborně a přehrála i papírově silnější týmy, jako Kingzone a KT Rolster. 

Dobrá příprava: DAMWON Gaming (2)

KeSPA Cup Damwon Gaming

Hráči DAMWON Gaming se prezentovali vskutku sympatickými výkony. Nováček v LCK dokázal hladce projít elimination i qualifying koly a ve čtvrtfinále vyřadil nový supertým sestavený SK Telecom T1. V semifinále ho navíc vyřadil Griffin, který celý turnaj vyhrál. Od DAMWON Gaming se toho mnoho neočekávalo a je příjemným překvapením vědět, že i tenhle tým může letos bojovat o titul. 

Čekali jsme od nich víc: KT Rolster (3), SK Telecom T1 (3)

KeSPA Cup SK Telecom T1 KT Rolster SANDBOX Gaming

Mírným zklamáním byl čtvrtfinálový konec SKT. I od KT Rolster se ale dalo čekat více, než 3. - 4. místo. SK Telecom T1 se skvěle předvedl v prvních dvou hrách proti týmům mimo LCK. S DAMWON pak uhrál velmi vyrovnanou sérii, kterou však prohrál 1:2. Hry sice byly vcelku vyrovnané, ale proti papírově slabšímu soupeři se od SKT čekalo vítězství. Faker a spol. ale nemusí věšet hlavy, protože proti týmům, které porazit měli, ukázali velkou dominanci. Očividně tým ještě potřebuje pracovat na synergii, což je pro zápasy, kdy se nepodaří naprosto stompovat všechny linky, velice důležité.

KT Rolster odehrál pouze dvě série. První jasně vyhrál, druhou poměrně jednoznačně prohrál. V semifinále však soupeř (Gen.G) ukázal velmi dobrý výkon, což je pro KT polehčující okolnost. Od nového týmu se asi čekalo více a proto byli mnozí zklamaní z vychvalovaných solo-lanerů Smeba a Bdd. Další nováček v LCK, SANDBOX Gaming, hladce zvítězil 2-0 proti nejspíš nejlepšímu challenger týmu (Winners), ale vzápětí dostal tvrdý knock-out od Gen.G. Pro začátek sezóny to nebylo vůbec špatné, ale tento tým bude v lize bojovat spíše o udržení, než o nějaký medailový úspěch. Pokud hráči (S)KT, potažmo SANDBOX Gaming, chtějí pomýšlet na korejský titul a místo na Worlds, budou ještě muset tvrdě zamakat. 

Kdo ví, jestli něco ví: Afreeca Freecs (4), Kingzone DragonX (4-)

KeSPA Cup Afreeca Freecs, Kingzone DragonX

Ani Afreeca, ale ani Kingzone nám toho v KeSPA Cupu moc nepředvedli. Afreeca prohrála 0:2 s Griffin, ale v jedné z her sahala po výhře proti slabším týmům jako třeba SKT, pětka se jim tentokrát vyhne. Hráči těchto týmů ale dostanou domácí práci navíc. I když jsme toho mnoho neviděli, soupisky nevypadají vůbec špatně a s postupem času by se oba týmy měly zapojit do boje o titul.

Adepti na propadnutí: Hanwha Life Esports (5), Jin Air Green Wings (5)

KeSPA Cup Jin Air, Hanwha Life

Na letošní KeSPA Cup budou chtít rychle zapomenout celky Jin Air Green Wings a Hanwha Life Esports. Jin Air byl vyřazen už ve druhém kole proti šestému týmu loňského summer splitu druhé ligy (GC Busan Rising Star). Hry navíc nebyly vůbec napínavé a tým Jin Air soupeřům vítězství v podstatě daroval. Už v prvním kole byl vyřazen tým Hanwha Life Esports, který prohrál proti amatérskému výběru Seoul. Ani jeden z hráčů týmu Seoul dosud nehrál na kompetitivní scéně, takže pro HLE je porážka obrovskou potupou. Od obou týmů se očekává v lize boj o holé přežití. Z KeSPA Cupu se budou muset obě skvadry rychle vzpamatovat, protože s takovými výkony půjdou v prestižní LCK rychle ke dnu tabulky.