Přejít k hlavnímu obsahu

Známý ruský hráč Flow prohrál boj s rakovinou a zemřel ve věku 25 let

30. 9. 2020 | 20:02 Dota 2
Takové zprávy se vždy píší těžce. Dnes vás totiž musíme informovat o tom, že ruský Dota 2 hráč Flow dnes po dvou a půl letech podlehl boji s rakovinou. Známému hráči na pozici offlane bylo teprve 25 let.
Flow
Flow

Profesionální ruský hráč Alexander 'Flow' Sazonov nejvíce proslul ve FlyToMoon, který byl v loňském roce jeho posledním působištěm. S tímto týmem dokázal vyhrát velký Tier 2 turnaj LOOT.BET a podívat se na velkolepou offline akci DreamLeague Season 12. Život se mu však začal měnit v době působení v Double Dimension, kdy mu 19. ledna 2018 byla ve věku 23 let diagnostikována rakovina. Po době hráčské neaktivity, kdy prodělal i operaci, se však dokázal ke své milované Dotě vrátit. Dostal se totiž do stavu takzvané remise, což je návrat k původnímu fungování před vypuknutím nemoci. Předpokládá se, že nemoc je stále přítomna, ale bez zjevných symptomů.

Všechno se ale změnilo letos v srpnu, kdy se přestal cítit dobře a po několika testech se smutkem zjistil, že se rakovina znovu objevila, navíc v daleko agresivnější podobě. Flowovi bohužel nepomohla ani chemoterapie a dnes, 30. září 2020, po necelých dvou měsících krušného boje nemoci podlehl. Scéna tak přišla o známé jméno, protože Flow patřil mezi nejlepší ruské offlanery. Kondolenci mu vyjádřili velké osobnosti a my se k ní přidáváme. Přejeme upřímnou soustrast rodině, kamarádům i dalším jeho blízkým či bývalým spoluhráčům.

Štítky: Flow
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.