Přejít k hlavnímu obsahu

Cheater s nejvyšším FACEIT ELO má útrum! O Major bojoval s českým spoluhráčem

24. 4. 2024 | 17:33 Counter-Strike 2 Kauza
Na dalšího podvodníka spadla klec. Dmytro „Wonderful_Y“ Horkusha se však odlišuje od ostatních. Svůj trest na platformě FACEIT obdržel ve chvíli, kdy byl na čele světového žebříčku! Hlavně si jej ale nepleťte s Major šampionem a krajanem Ihorem „w0nderful“ Zhdanovem.
Dmytro „Wonderful_Y“ Horkusha
Dmytro „Wonderful_Y“ Horkusha
Zdroj: FACEIT / Esports Club Kyiv

24letý Ukrajinec Dmytro „Wonderful_Y“ Horkusha v posledních letech prošel celou řadou týmů, ale v žádném se mu nepodařilo udělat díru do světa. Zlepšené výkony začal podávat až v novém Counter-Striku. Na HLTV se v CS:GO dostal do zelených čísel jen jednou, od příchodu CS2 však nebyl ani jednou červený.

Jeho forma dnes byla zřejmě vysvětlena. Na jeho FACEIT profilu se totiž objevil dvouletý ban za cheating. Hráč se obhájil tím, že před dvěma týdny využil bug spojený s příkazem sv_cheats, za který obdržely trest stovky hráčů. Pochybení uznává a doplňuje, že stejně chtěl skončit s hraním po této FACEIT sezóně.

I kdyby mu někdo jeho vysvětlení uvěřil, tak finální úder Horkushovi uštědřil komunitní manažer FACEITu Darwin. Ten na svém profilu prohlásil, že hráči byli za využití sv_cheats potrestáni jen v jedné vlně a žádné opožděné tresty za tento exploit nepřišly. Šlo tak jen o výmluvu, což Ukrajinci kompletně zničí reputaci.

Smolařem je český hráč Simon „KWERTZZ“ Horák. Ten si s Horkushou zahrál v kvalifikacích na Major a oba byli u momentu, kdy se The Prodigies rozpadli kvůli banu Alvara „consss“ Rämmana. Horák se už naštěstí posunul a hraje za TSM. Nejsmutnější je ale skutečnost, že Wonderful měl ještě včera nejvyšší ELO světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.