Přejít k hlavnímu obsahu

S výhrou Majoru se plány změnily, odkládá s1mple svůj návrat na scénu

3. 5. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Blíží se návrat jednoho z nejlepších hráčů všech dob, jak vypadá jeho projekt a co čeká od svého budoucího angažmá? Nejen o tom se rozpovídala ukrajinská superhvězda Oleksandr „s1mple“ Kostyliev, která před více než půl rokem opustila základní sestavu Natus Vincere.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: PGL (Luc Bouchon)

Je tomu již přes půl roku, co se trojnásobný nejlepší hráč světa Oleksandr „s1mple“ Kostyliev rozhodl dát si pauzu od profesionálního hraní. Důvod, proč tak učinil, byl jednoduchý a spočíval v řešení záležitostí kolem stěhování. Natus Vincere na jeho místo podepsali vycházející hvězdu Ihora „w0nderful“ Zhdanova.

To se nakonec ukázalo jako výborné řešení. Ukrajinská organizace ovládla první CS2 Major a zapsala se do historie. Neuvěřitelný triumf ovšem komplikuje budoucnost ukrajinské hvězdy. „Jak vidíte, NAVI vyhráli Major, takže se některé plány změnily,“ odpověděl s1mple na otázku ohledně jeho návratu do Natus Vincere.

Zášť vůči bývalým spoluhráčům v sobě ale nedrží. „Byl jsem na ně pyšný, na všechny z nich, a věděl jsem, jak moc pro ně znamenalo vyhrát tento turnaj,“ řekl s1mple a nastínil, jak bude vypadat jeho připravovaný projekt: „Naším projektem jsou herní kurzy. Cílem je poskytnutí nástrojů a technik, aby hráči dosáhli úspěchu v CS.“

Jak to s jeho budoucností vypadá a jaké má jeden z nejlepších hráčů všech dob nároky? „Musíme si počkat na hráčskou přestávku. Hledám pouze silné hráče, kteří by chtěli vytvořit tým kolem mě nebo kolem někoho jiného. Chci vidět profesionály, kteří budou schopni vložit do hry hodně práce, kteří zůstanou na bootcampu měsíce jenom proto, aby se vrátili jako lepší hráči.“ Kromě toho je ale potřeba movitá organizace, která jej z NAVI vykoupí.

Zdroj: HLTV.org
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.