Přejít k hlavnímu obsahu

U mikrotransakcí to nekončí. Assassin's Creed chystá model měsíčního předplatného

14. 5. 2024 | 14:00 Gaming
Odhalení nového dílu série Assassin's Creed se blíží, hráče ale mimo něj zajímá také nová herní platforma s názvem Infinity. Kolem virtuálního rozcestníku je ale zatím jen spousta otázek.
Assassin's Creed
Assassin's Creed
Zdroj: Ubisoft

Ubisoft už nebude mít jen svého klienta Connect (dříve Uplay). Chystá totiž zbrusu novou platformu. Ta bude sdružovat jednotlivé tituly ze světa Assassin's Creed, které se budou nově spouštět z AC Infinity.

Podle dosavadních vyjádření a informací od zahraničních žurnalistů by tenhle středobod letité série měl být jakýmsi spojovákem pro ucelování příběhů a budování komunity. Představme si jej asi jako Animus.

Důležité je připomenout skutečnost, že Ubisoft v rámci nové platformy AC Infinity slíbil poskytování obsahu zdarma. Jen o něm to ale určitě nebude, protože všichni dobře vědí, jak rád Ubisoft na hráčích vydělává.

j0nathan states AC Infinity may have a monthly subscription
byu/Ajxtt inGamingLeaksAndRumours

Mikrotransakce byly u předchozích dílů této singleplayer (!) série kritizované a s příchodem Infinity jich určitě přibude. Komunitní přesah se zdá být jen zástěrkou pro další modely monetizace, jako battle passy.

Tímto ale novinky neskončí. Podle leakera j0nathana bude mít Infinity vlastní model předplatného pro přístup ke starším hrám a budoucím DLC. Francouzské společnosti už tedy nestačí jen služba Ubisoft+.

Sám leaker si není stoprocentně jistý přesností těchto informací, ale přesto se je snaží šířit, aby Ubisoftu díky vzbuzenému rozruchu ukázal, o jak špatný krok může jít. Na oficiální zprávy si ale ještě musíme počkat.

Zdroj: @xj0nathan
Štítky: Assassin's Creed
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.