Přejít k hlavnímu obsahu

Odplaty dokonány, Tipsport CS Spring je kompletní. Jak vypadá postupující čtveřice?

13. 5. 2024 | 08:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Program uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Spring uzavřely dva nedělní duely o všechno. Vítězové ještě ten den večer poznali další soupeře, poražení musejí čekat na další příležitost.
Enterprise Genesis
Enterprise Genesis
Zdroj: ENTERPRISE esports

Dva nedělní duely měly ve spoustě věcí podobný scénář. V obou skupinách se totiž rozhodovalo mezi týmy, které se již utkaly na úvod své skupiny. Čtvrtečními vítězi se shodně staly níže nasazené týmy, ale oba svoji kvalitu potvrdily i v neděli, když vyhrály první mapu. Shodně však zápas ztratily po comebacku soupeře.

Sedmým účastníkem hlavní fáze Tipsport CS Spring se stal tým BRUTE. Jeho hráči tak dokázali navázat na úspěch ze zimy, poctivé sbírání se v závěru sezóny může zúročit. BRUTE vstoupili do zápasu porážkou 4:13 a vše nasvědčovalo tomu, že stejně jako ve čtvrtek prohrají. Dvěma nejtěsnějšími rozdíly ale sérii otočili.

Enterprise Genesis to se Sampi.NEXT také neměli snadé, ačkoliv opětovné překvapení zopakovat odmítali. Přece jenom jde o tým, který na Tipsport CS Winter byl jediný krůček od postupu dokonce na LAN finále. Po prohře úvodní mapy v prodloužení si však zbytek zápasu pohlídali a v main eventu chybět nebudou.

Pozvané týmy z Tipsport MČR klasifikace

Česká republika Dynamo EclotČeská republika SINNERSČeská republika UNiTYSlovensko Sampi.Tipsport

Postupující týmy z uzavřené kvalifikace

Česká republika Team FlowSlovensko eSubaČeská republika Enterprise GenesisSlovensko BRUTE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.