Přejít k hlavnímu obsahu

Nejmladší tým světové špičky zastavil bestii a obhájil titul v nejprestižnější lize!

13. 5. 2024 | 10:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První ESL Pro League v Counter-Strike 2 korunovala stejného šampiona jako v posledním vydání v Counter-Strike: Global Offensive. MOUZ ve finále přehráli Vitality ve velkém stylu.
Šampioni ESL Pro League S19
Šampioni ESL Pro League S19
Zdroj: MOUZ

MOUZ ani Team Vitality za celý turnaj nenašli přemožitele a v boji o titul se tak proti sobě postavili skuteční titáni. Hamburská organizace byla navíc v roli obhájců prvenství z osmnácté sezóny, Vitality o něco dříve opanovali šestnáctou sezónu. Pohodlné prostředí na Maltě jim skutečně svědčí. Vyhrát ale mohl jen jeden.

Jako první mapu finále zvolili Vitality Inferno. Za CT stranu jim ale MOUZ vystavili jednoznačnou stopku a svůj šestibodový náskok proměnili ve vedení v sérii. Devět bodů bylo maximem, na které se Francouzi v BO5 sérii zmohli. MOUZ dokonale zvládali první poloviny a vybudovaný odstup si ve všech případech udrželi.

Během celé ligy se hovořilo o tom, jak je Mathieu „ZywOo“ Herbaut zpátky ve své nejlepší formě. Myšáci ale bestii udrželi v kleci, špičkový sniper se ani na jedné mapě nedokázal dostat do zelených čísel. Ocenění MVP turnaje si sice odnesl, ale ve finále byl zklamáním. Hráčem zápasu byl vyhlášen Kamil „siuhy“ Szkaradek.

MOUZ triumfem na Maltě prokázali, že projekt stavěný na vlastních talentech funguje dokonale. Třetí EPL titul pro tradiční organizaci vybojovala nejmladší sestava ze světové špičky, její věkový průměr je 20,6 let. Ani odchod Davida „frozen“ Čerňanského ji nezastavil, Ludvig „Brollan“ Brolin do kádru zapadl dokonale.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.