Přejít k hlavnímu obsahu

MATYS vítá hvězdnou posilu! Fnatic koupili TOP 20 hráče posledních čtyř let

14. 5. 2024 | 21:00 Counter-Strike 2 Přestup
Přední slovenští hráči a jejich týmy jsou během úterý středem pozornosti. Matúš „MATYS“ Šimko sice na rozdíl od Martina „STYKO“ Styka nikam nepřestupuje, ale vítá nového kolegu.
Benjamin „blameF“ Bremer
Benjamin „blameF“ Bremer
Zdroj: fnatic

Matúš „MATYS“ Šimko přišel do fnatic vloni po finále Tipsport MČR CS spolu s Alexandrem „bodyy“ Pianarem a Canem „kyuubii“ Alim. Německý talent si jako jediný musel projít zkušebním období, které bylo neúspěšně. Rozhodnutí o jeho budoucnosti přišlo nyní, když organizace našla mnohem slavnější náhradu.

Fnatic se od příchodu zmíněného tria nedokázali herně zatím najít, období nezachránila ani kvalifikace na Major, kterou přitom neměli špatně rozehranou. Slavný celek však zatím nechtěl provádět radikálnější změny a využil toho, že mladý Němec byl ještě ve zkušební době a nahrazení dává prostor na upgrade.

Jeho místo převezme hvězda nejvyššího kalibru. Čtyřnásobný TOP 20 hráč světa Benjamin „blameF“ Bremer se po třech měsících vrací do hry, fnatic jej angažovali z Astralis, kde poslední tři měsíce seděl na lavičce. Bez IGL povinností a na nejlepších pozicích navíc bude moci naplno ukázat svou individuální kvalitu.

Podle strategického manažera Rosse Rooneyho je hvězdná akvizice jasným signálem o týmových ambicích. BlameF se navíc v jednom týmu potká se starým známým koučem. Jamie „keita“ Hall jej v minulosti vedl v Complexity, což pomůže adaptaci v novém prostředí. Premiéru si Dán odbude již tento pátek proti ENCE.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.