Přejít k hlavnímu obsahu

Český turnaj začal dnem plným senzací. Dynamo Eclot i SINNERS prohráli s outsiderem své skupiny

16. 5. 2024 | 19:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Zajímavější úvodní den Tipsport CS Spring si neutrální fanoušci nemohli ani přát. Dva favorité zakopli a obě skupiny se rázem staly nevyzpytatelnými. Dění pokračuje v pátek od 14:30.
Tomáš „oskar“ Šťastný
Tomáš „oskar“ Šťastný
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Hlavní fáze Tipsport CS Spring začala ve vysokém tempu. BRUTE potrápili Dynamo Eclot už na minulé zastávce a tento zápas jim vyšel ještě lépe. DNE sice začali sebevědomě, BRUTE se ale jako outsideři skupiny nenechali zahanbit a na mapě Anubis ještě za slabší CT stranu dokázali vyrovnat stav. Následně vybudovaný náskok BRUTE postupně ztratili, ale poslední dvě kola vyhráli a na úvod opravdu pokořili favorita na titul.

Ve druhém duelu skupiny A jsme viděli opět Anubis, tím ale podobnosti obou utkání skončily. UNiTY si počínali suverénně, vyhráli první polovinu 9:3 a šli si jednoznačným výkonem za vítězstvím. Po změně stran týmu Flow povolili jen jeden další bod a žádné komplikace se na serveru neodehrály. Díky zakopnutí DNE se UNiTY rázem stávají hlavním kandidátem na výhru skupiny, Team Flow naopak čeká těžký boj o přežití.

Zápasy ve skupině A
ČtvrtekČeská republika Dynamo Eclot vs. Slovensko BRUTE11:13Zápasovník
Česká republika UNiTY vs. Česká republika Team Flow13:4Zápasovník
PátekČeská republika UNiTY vs. Slovensko BRUTE  
SobotaČeská republika Dynamo Eclot vs. Česká republika Team Flow  
NeděleDuel o 2. postupové místo  

Se vstupem do skupiny B jsme se opět dostali k zápasu jednoho z favoritů proti outsiderovi. Ten je nyní spíše černým koněm. Enterprise Genesis napodobili BRUTE, jen ještě jasnějším rozdílem. SINNERS rozjetého soupeře dokázali zpomalit, ale ne zastavit. Nevydařené představení zpečetila druhá polovina, kde získali jeden jediný bod. Suverénní byl především Martin „Happyy“ Hlaváč, který nasbíral fantastické skóre 22-5.

Úřadující mistři ČR Sampi.Tipsport museli pro účast na domácím turnaji vzdát rozehrané mezinárodní utkání a rozhodnutí se to ukázalo být správné. Byli totiž ještě hladovější po výhře a možnosti se vyhnout SINNERS, což eSuba odnesla naplno. Kam se Sampi za útočnou stranu na mapě Mirage vydali, tam si proklestili cestu. Modrá krev uspěla až v posledním CT kole, nádech na comeback tak započal příliš pozdě.

Zápasy ve skupině B
ČtvrtekČeská republika SINNERS vs. Česká republika EP Genesis6:13Zápasovník
Slovensko Sampi.Tipsport vs. Slovensko eSuba13:7Zápasovník
PátekČeská republika EP Genesis vs. Slovensko Sampi.Tipsport  
SobotaČeská republika SINNERS vs. Slovensko eSuba  
NeděleDuel o 2. postupové místo  
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.