Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojí metr? Neymar hazardoval na Twitchi, prohrál desítky milionů

30. 3. 2023 | 11:46 Twitch
Na fotbalové hřiště už se v letošní sezóně Neymar nevrátí, po dvou měsících ale ohlásil comeback na Twitch. Před několika dny vysílal na svém kanále hazardní hry, na kterých prohrál přes 20 milionů korun. I přes zpřísnění pravidel Twitche sledovaly gambling u Neymar desetitisíce diváků a platforma je pod další palbou kritiky.
Neymar prohrál za dvě hodiny jeden milion euro
Neymar prohrál za dvě hodiny jeden milion euro
Zdroj: twitch.tv/neymarjr

Gambling. Jedno z největších témat streamovací platformy posledních měsíců je zpět, tentokrát díky brazilské fotbalové hvězdě Neymarovi Jr. Slavný sportovec nepohrdne ani počítačovými hrami, v minulosti byl spojován především se střílečkami Counter-Strike: Global Offensive nebo Call of Duty.

Poslední dva streamy však věnoval hazardu. Díky spojení s online casinem Blaze se i známý karbaník Neymar vydal do vod kategorie „Virtuální Casino“.

Přibližně dvě hodiny streamoval hráč PSG hazardní hry. Během krátké chvíle prohrál přibližně 1 milion euro (cca 23,5 milionu korun). Na konci vysílání se ironicky rozbrečel.

Samotná reakce sklidila kritiku. Diváci ale komentují především přístup Twitche.

Dvojí metr?

Gambling před několika měsíci ovládal nejpopulárnější streamovací platformu světa. Top streameři denně proseděli hodiny u hazardu, své si zažila i slovenská jednička Restt.

Proti hazardu se zvedla obří vlna nevole a Twitch musel reagovat. V říjnu zpřísnil pravidla a „zakázal streamování z uvedených stránek, které obsahují hrací automaty, ruletu a kostky a nemají licenci v USA nebo jiných jurisdikcích“. Nejdůležitější byl ban stake.com, hojně využívaného webu.

Někteří streameři se přesunuli z Twitche na Kick, další s hazardem přestali. A nyní kritizují Twitch za přístup k brazilské fotbalové hvězdě. „Je to stejná hra! Není to jen stejný herní mód. Dělá to stejná společnost!“ řekl šokovaný xQc. Podle kanadského streamera je Neymar Twitchem zvýhodňován.

Blaze.com ale momentálně není na Twitchi zakázaný. Diváci čekají, zda platforma zareaguje a přidá blaze.com na seznam zabanovaných webů.

Štítky: Neymar, Twitch, hazard
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).