Přejít k hlavnímu obsahu

Evropa stále žije. Nejlepší dva týmy světa se utkají v boji o finále

12. 5. 2024 | 17:00 League of Legends Reportáž
Na MSI už zbývá posledních šest týmů. V sobotu se s turnajem rozloučili Fnatic, neděle byla závěrečným dnem na letošní Mid-Season Invitational prot PSG Talon. G2 Esports po úspěšné bitvě v lower bracketu postupují, v úterý se postaví proti Top Esports. Ve druhém nedělním zápase se rozhodlo o tom, že proti Gen.G se ve finále upper bracketu postaví Bilibili Gaming.
G2 po vítězství nad PSG
G2 po vítězství nad PSG
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Poslední dny nabízely vyrovnané bitvy. Hned několikrát se zápasy na MSI dostaly až do poslední hry, která musela rozhodovat o vítězi. Jednou u toho byli i G2 Esports, kteří nakonec padli proti T1. V utkání s PSG Talon ale Evropané žádné drama nedovolili.

Špíl proti tchajwanskému mančaftu byl od G2 perfektní ukázkou toho, čeho jsou mistři LEC schopní. První špíl byl tím nejvyrovnanějším, Rasmus „Caps“ Winther ale žádné drama nedovolil. 13/2/8, vynikající výkon s Tristanou.

Následující dvě hry už byly jednostrannou přehlídkou. G2 rozdrtili PSG Talon a postoupili do dalšího kola lower bracketu. V něm se utkají s Top Esports.

Druhá série dne byla o poznání vyrovnanější. Bilibili Gaming proti T1. Čínští šampioni proti vicemistrům LCK. Jeden z nejkvalitnějších zápasů posledního roku. Výborné rozhodování i individuální skill.

BLG překvapili. Soustředili se kromě potyček a fightů i na rotace po mapě. Byli opatrní a pečlivě zvažovali každé rozhodnutí. BLG tímto stylem nejsou známí, teď ale ukázali, že i tak mohou hrát. A jsou ještě nebezpečnější.

Program MSI:

  • Úterý 14. května (11:00): G2 Esports vs. Top Esports
  • Středa 15. května (11:00): Team Liquid vs. T1
  • Čtvrtek 16. května (11:00): Bilibili Gaming vs. Gen.G
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).