Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS a Sampi v jedné skupině! Karty pro Tipsport CS Spring jsou rozdány

13. 5. 2024 | 11:00 Counter-Strike 2 MČR
Součástí posledního hracího dne uzavřené kvalifikace na Tipsport CS Spring bylo také losování skupin hlavní části soutěže. Napětí po dohrání dvou rozhodujících duelů razantně stouplo.
Tipsport MČR CS 2023
Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Skupinová fáze Tipsport CS Spring je na programu od čtvrtka do neděle. Její harmonogram je stejný, jako měla uzavřená kvalifikace. Tentokrát však vstupuje do hry nejužší domácí špička, boje nejlepších lokálních týmů doprovodí analyst desk se dvěma experty Martinem „zur1s“ Slámou a Lukášem „capseN“ Koláčným.

Všechno ale začíná už samotným losováním, tedy rozdáním karet. Týmy byly rozřazeny do dvou košů podle toho, jak byli do hlavní fáze nasazeni nebo s jakou bilancí postoupili z uzavřené kvalifikace. Každý celek tak měl jen dva možné soupeře pro úvodní kolo, mnohem důležitější je ale celkový pohled na obě skupiny.

Vzhledem k jednoznačným favoritům ze dvou nejvyšších košů je nejdůležitější jejich rozdělení. Do skupiny A zamířilo Dynamo Eclot spolu s UNiTY, „béčko“ bude čekat SINNERS a Sampi.Tipsport. Dvojice jsou tak oproti minulé zastávce přehozené. DNE jsou favoritem číslo jedna, ve skupině B se naopak očekává vřava.

Z kvalifikovaného kvarteta se nejvíce dá očekávat od týmu Flow. Ten začne proti UNiTY, což je pro Lukáše „luko“ Hrabčíka pikantní duel a pro celý tým ukázka, jestli mohou pomýšlet nad postupem do TOP 4. Zbylé trio může překvapit a posbírat zkušenosti – až na eSubu, jejíž ostřílené jádro bylo v kvalifikaci suverénní.

Rozlosování skupin
Rozlosování skupin
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.