Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři jsou bez práce, hráči je podporují. Stovky pozitivních recenzí! Udělal Microsoft chybu?

13. 5. 2024 | 17:20 Kauza
Společnost Tango Gameworks byla jednou ze společností, kterou Microsoft před nedávnem uzavřel. I přesto, že tituly od vývojářů z Tango sklidily minulý rok spoustu úspěchů, nestačilo to. Hráči a fanoušci nyní vyjádřili svůj nesouhlas s tímto rozhodnutím každodenním přidáváním kladných recenzí na platformu Steam, přičemž hra Hi-Fi Rush dostává přes 100 kladných recenzí denně.
Hry od Tango Gameworks
Hry od Tango Gameworks
Zdroj: tangogameworks.com

Na začátku května se společnost Microsoft rozhodla ukončit hned několik svých vývojářských studií z finančních důvodů. Mezi studia s ukončenou činností patřily například Arcane Austin (RedFall) nebo Tango Gameworks (Hi-Fi Rush). 

Spousta fanoušků do teď nechápe, proč se Microsoft rozhodl zrušit zrovna tyto společnosti, protože například Tango Gameworks vytvořili populární pařbu v podobě Hi-Fi Rush, jež byla jednou z nejlépe hodnocených her v loňském roce. Překvapilo to i samotné vývojáře.

Po propouštění začali hráči s protesty. Hry od Tango Gameworks sbírají pozitivní a právě Hi-Fi Rush nebo The Evil Within si na platformě Steam nejvíce polepšily.

V poslední době hráči dost často vyjadřují svůj negativní postoj k určitému rozhodnutí společností. Ideálním příkladem je hra Helldivers 2.

Nárůst pozitivních recenzí Steam začal už 7. května, Hi-Fi Rush dostává stovky kladných recenzí denně. „Tango, Arkane Austin a všichni, kterých se to dnes týká, si to nezasloužili. RIP Tango Gameworks, bohužel je dohnala chamtivost Microsoftu, lidé ztrácejí vášeň a práci, protože chamtivý manažer si chce koupit další jachtu,“ kritizují společnost fanoušci.