Přejít k hlavnímu obsahu

Tentokrát jen stříbro. Dynamo Eclot ve finále nestačilo na rozjetý švédský tým

13. 5. 2024 | 16:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Český tým Dynamo Eclot si v pondělí dopoledne zahrál už o své šesté letošní prvenství. Poprvé ze všech letošních finálových utkání ale neuspěl, šampionem je uskupení Johnny Speeds.
Raul „Blytz“ Gligor
Raul „Blytz“ Gligor
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

České a slovenské týmy jsou na mezinárodní scéně v posledních týdnech vysoce aktivní, DNE jsou toho zářným příkladem. Vynechat samozřejmě nemohli ani další pokračování soutěže United21, kterou v únoru ovládli. Po úspěchu v jedenácté sezóně a nezdarech v těch následujících nechyběli opět v bojích o medaile.

Dynamo Eclot postoupilo ze skupiny D mimo jiné po výhře nad lokálním konkurentem UNiTY. Ten sice také prošel do vyřazovací části, ale s jedinou výhrou na kontě se v Double Elimination pavouku dlouho neohřál. DNE naopak opanovali celý horní bracket a čekali na vyzyvatele. Tím se stal švédský celek Johnny Speeds.

Po průchodu LB byli Švédové i s náhradníkem připraveni zakončit svou jízdu se zlatem na krku. První mapu vyhráli v prodloužení, český tým ale soupeři také sebral jeho mapu a rozhodovat musel Dust 2. Ten ale Dynamu Eclot vůbec nesedl. Po demolici 13-2 vyhráli hráči Johnny Speeds svůj třetí turnaj v krátkém sledu.

Pro DNE je stříbro dalším úspěchem v dobře rozjeté sezóně. Ve sbírce mají mimo triumfu v dřívější sezóně United21 také titul z ligy ESEA Main, vítězství v obou divizích European Pro League a samozřejmě také trofej z Tipsport CS Spring. Na této domácí akci navíc zkompletovali dvoumilionový Tipsport Grand Slam.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.