Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO si našel nový tým. Slovenská hvězda bude oblékat dres ukrajinské organizace

14. 5. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Martin „STYKO“ Styk si našel nové angažmá. Slovenský profesionální hráč Counter-Striku se domluvil na spolupráci s organizací Monte a přidává se k dvojici Ukrajinců a polskému hráči. Poslední posilu zatím Monte nepředstavili, s největší pravděpodobností se jí ale stane Ali „hAdji“ Haïnouss. „Zkušenosti, inspirace, tvrdá práce a šílená motivace. Tenhle chlapík je na správném místě! Společně k novým vítězstvím,“ přivítala organizace slovenského střelce.
Martin "STYKO" Styk
Martin "STYKO" Styk
Zdroj: PGL Esports

Ještě není čas na návrat domů, Martin „STYKO“ Styk bude pokračovat na světové scéně. Po konci v týmu Apeks, ve kterém odmítl na konci dubna prodloužit kontrakt, se o něj podle informací redakce PLAYzone.cz zajímali i čeští SINNERS. STYKO ale upřednostil setrvání na mezinárodním poli, kde působí už 8,5 let. 

Účastník pěti Majorů přijal nabídku od nedávné světové šestky. Jedná se o ukrajinskou organizaci Monte, která se nedávno rozloučila se svým kapitánem Viktorem „sdy“ Orudzhevem a Alexander „br0“ Bro jim pláchl do Astralis. Od té doby klesají žebříčkem, s mladíky z akademie na své úspěchy navázat nedokázali.

Jack „Gizmy“ von Spreckelsen a Gytis „ryu“ Glušauskas se tedy přesunuli zpět do „B“ týmu a Monte si vyhlédli nové posily. První ze dvou míst pro sebe uzmul právě 28letý slovenský hráč, který se po dlouhých letech znovu potká se Sergejem „lmbt“ Bezhanovem. Pod jeho taktovkou začínal v HellRaisers a MOUZ.

Poslední místo v sestavě bylo zaplněno o několik hodin později. Monte přivedli 28letého Francouze Aliho „hAdji“ Haïnousse, jehož přítomnost již dříve unikla na tréninkovém portále. Prozatím ale jde jen o stand-ina. Premiéru si obě nové tváře zažijí ve středu, první velkou zkouškou bude světový turnaj IEM Dallas.

Obměněná sestava Monte:

Ukrajina Volodymyr „Woro2k“ Veletnjuk
Polsko Szymon „kRaSnaL“ Mrozek
Ukrajina Serghij „DemQQ“ Demchenko
Slovensko Martin „STYKO“ Styk
Francie Ali „hAdji“ Haïnouss

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).