Přejít k hlavnímu obsahu

Oficiální představení české Counter-Strike reprezentace. Nechybí ani střelec ze zahraničí

15. 5. 2024 | 17:00 Counter-Strike 2 Preview
Česká esportová asociace v průběhu tohoto týdne oficiálně odhaluje jednotlivé národní týmy pro letošní reprezentační sezónu. Jako první šel na řadu mužský výběr v Counter-Strike 2.
MS 2023
MS 2023
Zdroj: IESF

Česko se v kvalifikaci na letošním mistrovství světa v elektronických sportech představí v celé řadě titulů. Counter-Strike 2 ale bude české fanoušky zajímat ze všeho nejvíce. Vloni se náš výběr dostal mezi dvanáct nejlepších národních týmů světa, ten letošní se bude snažit probojovat ještě dále, jen ve zcela jiném složení. Sezóna oficiálně započala přátelskými utkáními, evropská kvalifikace proběhne v první polovině července.

Vedení reprezentance za Českou esportovou asociaci převzal management Dynama Eclot. Jen o něm ale Counter-Strike výběr nebude. Do něj se podařilo zlanařit zajímavá jména z několika týmů, na soupisce naopak chybí hříšníci. Manažer reprezentace redakci PLAYzone.cz potvrdil oboustranný zájem o nominaci hvězd SINNERS, nicméně vše ztroskotalo na dohodě mezi organizacemi. Více v samostatném článku.

Sestavením kádru byl pověřen trenér DNE Pavel „replay“ Vaněk. Není proto překvapením, že už od prvního dne počítal se svými svěřenci Davidem „forsyy“ Bílým a Martinem „Dytor“ Handlem. Do finálové pětice se však dostal i Vít „nbqq“ Pohlot. Role in-game leadera se navíc zhostí Filip „K1-FiDa“ Dvořák, bývalý kapitán DNE a současný člen UNiTY. Pětici uzavírá talentovaný Oldřich „PR“ Nový z evropského týmu MOUZ NXT.

Ještě před oficiálním představením odehrál český nároďák tři přátelské duely. Do nich místo nemocného K1-FiDy naskočil jeho aktuální týmový kolega Lukáš „Levi“ Bouřa, který byl spolu s Josefem „MoriiSko“ Maurencem nominován jako náhradník. Česko ze tří zápasů uspělo hned dvakrát, když si poradilo s Portugalskem 13:11 a s Walesem 13:10. V česko-slovenském derby se však muselo poklonit poměrem 5:13.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.