Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, kdy vyjde Grand Theft Auto VI. Posun, rok 2025 ale pořád platí

18. 5. 2024 | 10:00 Gaming
Jedna z nejočekávanějších videoher historie se blíží. Společnost Take-Two přiblížila datum vydání Grand Theft Auto VI. Legendární titul by měl světlo světa spatřit na podzim roku 2025, bližší datum nebylo poskytnuto. Generální ředitel Strauss Zelnick zároveň prozradil, že společnost v prvním čtvrtletí roku 2024 zaznamenala ztrátu ve výši desítek miliard korun.
Grand Theft Auto 6
Grand Theft Auto 6
Zdroj: Rockstar Games

Zpráva o tom, že Rockstar Games plánují vydat hru Grand Theft Auto VI na podzim roku 2025, byla oznámena ve čtvrtek při zveřejnění zisků mateřské společnosti Take-Two Interactive. Příští rok tak platí, hráči už se ale teď bojí posunu.

V březnu zahraniční média spekulovala o tom, že vývoj GTA VI zaostává za plánem. Hrozit má několikaměsíční zpoždění, jež se potvrdilo. Původně se čekalo na jaro 2025, dočkat se máme až na podzim. 

Jednou z možností má být podle zákulisních informací posunutí šestého pokračování legendární série Grand Theft Auto na rok 2026. Take Two ale takové opoždění nechce.

Myslím, že to na podzim 2025 už necháme. Toto oznámení přijde ještě oficiálně od Rockstaru v souladu se způsobem, jakým tento titul propagují,“ prohlásil generání ředitel Take Two Strauss Zelnick. 

Ze zprávy společnosti Take Two lze vyčíst, že společnost vykázala v období od 1. ledna do 31. března ztrátu až 45,5 miliardy korun. „Máme pocit, že jsme teď na velmi dobrém místě. V poslední době jsme měli tři programy na snížení nákladů, přičemž všechny z nich už jsme splnili a nehodláme nadále snižovat pracovní místa,“ řekl Zelnick. 

Největšími tituly, které přinesly společnosti nejvíce procentuálních zisků, byly NBA 2K24, Grand Theft Auto V, Toon Blast, Empire & Puzzles a mobilní hry Red Dead Redemption 2, Red Dead Online nebo WWE 2K24.