Přejít k hlavnímu obsahu

V suchém triku. UNiTY a Sampi.Tipsport ovládli skupiny Tipsport CS Spring

18. 5. 2024 | 18:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Finalisté minulé zastávky se trápí, hladoví konkurenti září. UNiTY a Sampi.Tipsport naservírovanou šanci na výhru svých skupin proměnili opravdu suverénním dojmem.
Tomáš „fino“ Bebjak
Tomáš „fino“ Bebjak
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

UNiTY v pátek prohráli pouhá čtyři kola a ve stejném tempu chtěli dokráčet k postupu. Na úvodní mapě Anubis hned desetkrát prošli obranou BRUTE a z následných deseti map pointů využili, bez žádného panikaření, ten šestý. BRUTE museli na volbě soupeře všechno hodit za hlavu, ale UNiTY i na Vertigu byli dominantním celkem. BRUTE se přiblížili pouze na rozdíl čtyř bodů, na více se proti favoritovi nezmohli. Pokud formu UNiTY v Praze doplní ještě jejich tradiční LAN buff, tak budou velkou hrozbou v boji o titul.

Sampi.Tipsport se od svých konkurentů inspirovali a za tři mapy skupinové fáze prohráli jen o dvě kola více. Ani jim nikdo nedokázal dát více než sedm bodů na jedné mapě. Enterprise Genesis přitom na úvodním Infernu hrozil dokonce i pověstný kanár. Za stavu 0:11 jej ale jako první odvrátil Pavel „Fajr“ Tůma. EPG bojovali i na Anubisu, do něhož vstoupili sympatickým vedením 5:1. Soupeř ale zocelil obranu, za CT stranu stihl srovnat a za útok hravě došel k postupu. Tihle Sampi.Tipsport nechtějí zopakovat „bramboru“.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.