Přejít k hlavnímu obsahu

Totální zmar. Fnatic se po historické prohře loučí s MSI

11. 5. 2024 | 12:00 League of Legends Reportáž
Nikdy v historii se něco takového nestalo. Fnatic v BO5 sérii na mezinárodním turnaji v League of Legends nestačili na tým ze Severní Ameriky. Team Liquid v prvním kole lower bracketu proti druhému nasazenému týmu z evropského LEC vyhráli 3:1 a udrželi se v MSI. Fnatic i s dvěma českými zástupci končí a vrací se domů s děleným sedmým místem.
Oh "Noah" Hyeon-taek
Oh "Noah" Hyeon-taek
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Dá se spekulovat o tom, že horší prohru na mezinárodní scéně Fnatic nikdy nezažili. V minulosti platilo, že Fnatic ve vyřazovací sérii vždy prohráli proti čínskému nebo korejskému týmu. Rvali se s takovými týmy jako SKT T1 nebo Royal Never Give Up. Vypadnout po prohře s Team Liquid je něco, na co nejsou fanoušci jedné z nejslavnějších evropských organizací zvyklí.

Od první hry to s Fnatic nevypadalo dobře. Téměř celý tým nehrál na úrovni, které reálně může dosahovat. Pouze Yoon „Jun“ Se-jun, korejský support a zároveň nejnovější člen týmu, byl schopný držet krok. Zbytek mančaftu propadl.

Pod největší kritiku se dostal Oh „Noah“ Hyeon-taek. ADC Fnatic se na MSI vůbec nedaří, nezvládá tlak světového turnaje. Bylo to vidět z rozhovorů i chování na stage. Bohužel, proti Team Liquid tomu nebylo jinak.

Po úvodním nezdaru se Fnatic ještě dokázali vrátit zpět do série a vyrovnat na 1:1. Pak už to ale byla jednostranná demolice a neohrožená jízda Team Liquid. Tým, který proti Top Esports vypadal naprosto strašně, si s Fnatic pohrával. A pak poslal domů. Vůbec poprvé v historii prohrála organizace Fnatic v BO5 sérii LoL proti americkému celku.

Fnatic jsou mimo hru, Evropa už může doufat jen ve vítězství G2 Esports. V neděli se utkají od 6:00 proti PSG Talon.

Program MSI:

Lower bracket:

  • Neděle 12. května (6:00): G2 Esports vs. PSG Talon

Upper bracket:

  • Neděle 12. května (11:00): T1 vs. Bilibili Gaming
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).