Přejít k hlavnímu obsahu

ČSL je tu! První kvalifikace již příští týden

30. 8. 2018 | 13:24 StarCraft 2
Pojďme si shrnout vše, co o ČSL zatím víme, podívejme se na seznam hráčů a samozřejmě si musíme říct také něco o samotném turnaji, který vypukne už v září.
Výchozí obrázek

Začněme u prize poolu. To je totiž věc, na které se podílíme my všichni. ČSL financujeme crowfundově a peníze se vybírali celé prázdniny na Twitch kanálu Tučňáka. Vše, co přišlo z donate a subů se okamžitě přesunulo do prize poolu, který momentálně obsahuje více než… víření bubnů… 11 tisíc korun! Je to tak, podařilo se vybrat přes jedenáct tisíc korun, něco z drobných částech za suby a donate, něco z velkých jednorázových plateb. Do prvního ročníku se nakonec celá částka nedostane. Jak se již avizovalo v minulosti, při dosažení opravdu vysoké částky část peněz poputuje rovnou do prize poolu druhé sezóny. Vysoké částky se dosáhlo a v prize poolu první sezóny tak zůstane „jen“ skvělých 9000 korun! Nejvíc v historii ČSL!

1. místo: 5000 Kč
2. místo: 2500 Kč
3. místo: 1500 Kč

ČSL Pavouk

Druhá věc, kterou si musíme řádně připomenout, je obsazení turnaje. Nebudeme si znovu rozebírat systém, k tomu stačí obrázek nahoře, pojďme se raději podívat rovnou na hráče. Došlo k několika změnám. Původně jsme měli mít 16 slotů – 4 podle umístění z Ostravy, 4 podle hlasování, 4 na wild card a 4 z kvalifikací. Vše však změnila aféra kolem smurfingu, která se před několika týdny prohnala českou scénou a nyní je bohužel čas ji znovu otevřít.

Slovy pořadatele:

První věc, kterou je potřeba zdůraznit, je, že se stavím zásadně na stranu, která volá po potrestání hráčů, kteří se dopouští podvodů, smurfování, cheatují, nebo jinak porušují či manipulují pravidla. Všechno to jsou věci, které negativně ovlivňují celou scénu a komunitu.

V tomto konkrétním případě došlo k prohřešku v turnaji, se kterým nemá nic společného ani ČSL, ani má osoba jakožto admin nebo streamer. Pravidla turnaje mi nejsou známá, závažnost přestupku jednoho z hráčů, kteří měli získat slot do ČSL, rovněž v detailu ne. Myslím si, že potrestáním hráče za porušení pravidel jednoho turnaje napříč ostatními turnaji, může vzniknout velice nebezpečný precedent. Proto je potřeba každý takový případ posoudit individuálně.

Provinilý hráč měl získat vstup do ČSL na základě umístění na ostravském OvaChampu. Hráč mě sám kontaktoval a řekl, že je připraven nést jakékoli následky, které bych z jeho chování vyvodil. Prohřešek hráče rozhodně nechci podporovat, nicméně nechci rovněž hráče trestat za přestupky v turnajích, nad jejichž průběhem a pravidly nemám jakoukoli kontrolu. Z toho důvodu byla hráči odebrána pozvánka, a pokud se bude chtít turnaje zúčastnit, bude muset projít kvalifikací, jako každý jiný.

Se zrušením jedné z pozvánek na základě umístění v Ostravě se po dalších diskuzích s ostatními hráči ruší celá tato možnost vstupu přímo do ČSL. Jak na tom tedy aktuálně jsme?

Máme čtyři hráče, kteří dostali pozvánku na základě hlasování komunity:

  • BlackMikes
  • Rainmaker
  • Keiras
  • Lumpas

Další šestice (ano, počet wild card byl navýšen) dostane invite přímo do turnaje:

  • Ladabaz
  • Mattzour
  • Markus
  • Headhunter
  • Robotikov
  • Bluecheese

Posledních šest slotů je otevřených pro kvalifikace. Ano, i kvalifikace se rozšířila o dva další sloty. Neproběhnou tedy pouze dva kvalifikační turnaje, ale rovnou tři double elimination turnaje, ze kterých postupuje jak vítěz Winners Bracketu, tak vítěz Loosers Bracketu.

1. kvalifikace: 7. září
2. kvalifikace: 11. září
3. kvalifikace: 13. září

Na kvalifikace bude možné se přihlásit od začátku příštího týdne.

Je to tady, největší turnaj ve Stracraft 2 na české scéně přichází! Sledovat jej můžete zde:

Štítky: ČSL