Přejít k hlavnímu obsahu

DEV7L: Tento rok jsme do toho dali maximum

2. 1. 2019 | 15:00 Counter-Strike 2
Na začátek roku vám přinášíme další rozhovor, tentokrát s kapitánem nejúspěšnějšího týmu na tuzemské scéně, DEV7Lem. Zeptali jsme se ho, jestli jeho tým plánuje větší změny v sestavě a na co se můžeme v nejbližší době těšit.
Mistr MČR 2018: Gunrunners
Mistr MČR 2018: Gunrunners

Ahoj Patriku, jaké jsou tvoje pocity z letošní sezóny?

Řekl bych, že pocity máme na správném místě už jenom z důvodu, jak se nám ke konci roku dařilo. Snad v tom budeme pokračovat i nadále a rok 2019 bude ještě lepší.

Jak jsi spokojený se svým individuálním výkonem v tomto roce?

Moje výkony byly zpočátku roku trochu nestabilní, ale v závěru jsem se naopak cítil pohodlně a na mé hře to bylo znát. Samozřejmě člověk se svými výkony není nikdy úplně spokojený, protože je stále co zlepšovat a na čem pracovat.                                                  

Odeslaný screenshot obrázek

(DEV7Lovy statistiky z portálu hltv.org za uplynulý rok 2018)

Myslíš, že vás ovlivnilo střídání organizací v herních výkonech? 

V podstatě nás to neovlivnilo, protože to nemá na tým žádný vliv a nijak nás to netrápilo, k pár změnám v organizaci dojít muselo.

Jak se cítíte jakožto tým v organizaci jako je GUNRUNNERS?

Momentálně se cítíme dobře a jsme rádi, že nám GRS poskytli podporu v závěrečné fázi sezóny a mohli jsme pro ně na oplátku možnost vyhrát pár turnajů.

Jaká je momentální komunikace v týmu a atmosféra?

Myslím si, že atmosféra v týmu je velmi dobrá, všichni jsme se snažili doklepat konec roku jak nejlépe to šlo. Samozřejmě doufám, že rok 2019 nám dá opět ten správný impuls, jako v dobách, kdy jsme působili pod Alzou.

Jakou akci sis letos nejvíce užil?

Nejvíce jsem si užil samozřejmě MČR, už jen proto, jaká je to velká akce a chtěli jsme hlavně získat ten 4. titul v řadě! Byla to samozřejmě obrovská motivace, hrát před tolika lidmi, bylo to neskutečné a jsme za to moc rádi. Nejlepší zážitek byl, když jsme mohli před obrovským davem zvednout pohár nad hlavu a oslavovat vítězství. 

Co Vás hnalo kupředu k letošním výhrám?

Vědomí, že na to stále máme... Když bychom to vzdali, tak bychom nikdy nedokázali to, co chceme. Musíme držet při sobě, když se zrovna nemusí dařit.

Plánujete příští rok nějaké razantní změny v sestavě?

Příští rok určitě neplánujeme žádné změny v sestavě.

Co si jako tým slibujete od návratu ZEDKA zpět do sestavy?

Především se musíme znovu sehrát tak, jak to bylo předtím, než došlo k opravdovým změnám. Myslím si, že to nebude příliš velký problém, protože jsme spolu předtím hráli dva roky a víme, co od sebe čekat. Každopádně si myslím, že to pro nás bude posun vpřed.

Největší úspěch v tvé kariéře a nejhorší moment?

Největším úspěchem pro mě bylo, když jsme se dostali na Minor do Bukurešti. Největší zklamání bylo vyřazení z velmi dobře rozehrané kvalifikace na lEM Katowice (kde jsme porazili Flipsid3 a Vega Squadron), kde jsme poté byli kontumováni kvůli věku Frozena, myslím si, že jsme měli k postupu hodně blízko.

Máte nějaké konkrétní plány jak se dostat zpět do evropských soutěží, nebo se budete pohybovat na domácí scéně? Jaké jsou momentálně týmové a tvé osobní cíle?

Budeme se samozřejmě snažit účastnit různých kvalifikací, které nabízejí sloty do zahraničních turnajů. Momentálně dostáváme pravidelně pozvánky do zahraničních online turnajů a v některých nás už brzy uvidíte hrát. Na domácí scéně se ale taky určitě objevíme. Mezi naše krátkodobé cíle patří pro náš tým sehnat zázemí, které by nám umožnilo se hře věnovat co nejvíce. Doufám, že se nám podaří dostat na nějakou větší zahraniční lanku, jako byla například V4 Future esports Festival, kde bychom měli možnost se ukázat co v nejlepším světle. Dlouhodobý cíl je pro každého hráče CS:GO určitě okusit atmosféru Majoru jako hráč. Ani já nejsem výjimka.

Jaké zápasy budete hrát jako tým v nejbližší době?

Momentálně v lednu (5.1) nás čeká playoff turnaje Pixel.bet, kde se nacházíme v TOP8, zároveň nám začne online turnaj King of bets.net a spousta dalších. Začátek sezóny pro nás bude opravdu nabitý.

Jaké byly vánoční svátky?

Vánoce jsem strávil se svojí přítelkyní a užil jsem si to, nejvíce jak to šlo. Odpočinek po takové dřině byl opravdu zasloužený. Navíc den před štědrým dnem jsme hráli zápas proti Izako Boars o postup do MDL, ale bohužel jsme to museli odehrát s hostem a nepodařilo se nám vyhrát na poslední mapě. Opravdu to byl náročný konec roku, ale všichni jsme do toho dali maximum a rozhodně jsme se těšili až alespoň na týden vypneme PC a užijeme si svátky s rodinou a přáteli. Večeře byla taková ta klasika, akorát jsme si místo kapra udělali candáta s bramborovým salátem. Je to moje nejlepší jídlo na Vánoce, momentálně nás čeká návrat před monitor a dřina.

Máš nějaké předsevzetí do nového roku?

Předsevzetí si nedávám, protože jsem líná p*** a nesplnil bych to (smích).

Díky za rozhovor, nyní máš prostor vzkázat něco svým fanouškům

Chtěl bych všem svým fanouškům poděkovat za podporu, hlavně těm, kteří při nás stáli i když se nám nedařilo. Zároveň bych chtěl poděkovat i lidem, co mě podporují na streamu! Budu rád, když se někdy zastavíte podívat na můj Twitch.

Štítky: DEV7L, Gunrunners