Přejít k hlavnímu obsahu

DEV7L o COOL lize: Občasná facka je někdy dobrá

21. 6. 2018 | 01:45 Counter-Strike 2
Na závěr našich rozhovorů s účastníky LAN finále COOL CS:GO ligy (oficiální událost zde) tu máme kapitána největších favoritů na vítězství, domácí jedničky z eXtatus, kterým se v poslední době začalo v zahraničí opět dařit. Jak to vidí se stvrzením pozice domácí jedničky a o mnohém dalším, jsme si popovídali s trojnásobným mistrem České republiky, Patrikem 'DEV7L' Stuchlíkem.
Výchozí obrázek

Na závěr našich rozhovorů s účastníky LAN finále COOL CS:GO ligy (oficiální událost zde) tu máme kapitána největších favoritů na vítězství, domácí jedničky z eXtatus, kterým se v poslední době začalo v zahraničí opět dařit. Jak to vidí se stvrzením pozice domácí jedničky a o mnohém dalším, jsme si popovídali s trojnásobným mistrem České republiky, Patrikem 'DEV7L' Stuchlíkem.

Hned na začátek, jak hodnotíš letošní nastavení konceptu COOL CS:GO lig?

Letošní koncept turnaje hodnotit zatím moc nemůžu, ale samozřejmě uvidíme na místě, jaké to celé bude. Samozřejmě věřím, že na úrovni a všichni si to užijeme. 

Nejprve to vypadalo, že soutěž s týmem vynecháte, co vás na poslední chvíli zlomilo?

Nebylo by, že bychom to vynechali, ale už delší dobu jsme si říkali, že tam půjdeme a zahrajeme si. V podstatě nás nezlomilo nic, už delší dobu jsme se na našich akcích prostě neukázali. 

Bylo jasné, že jste jasným favoritem online části. Jak se na takové zápasy hledá motivace?

V podstatě motivace bude jediná a to zahrát dobře, jak umíme, a nikoho nepodcenit. Doufám, že na lance nebudeme mít s nikým problém a zahrajeme jako v online části. Nemyslím si, že budeme mít nějaký problém, ale samozřejmě budeme se snažit zahrát co nejlepší výsledek v každé hře.

Přinese po roce a dvou měsících COOL liga opět další pohár do kabinetu eXtatus?

Zaskočila vás prohra s Teamem XD? Mrzí tě, že jste to nedoklikali s nulou mezi prohrama?

Nezaskočila, naopak facka je někdy dobrá, abychom věděli, co bylo špatně a pořádně probrali zápas, aby se už taková chyba neopakovala.

Na domácích akcích se moc neobjevujete, jak se do Prahy těšíš?

Ano, máš pravdu momentálně na našich akcích se neukazujeme, a proto jsme se rozhodli, že půjdeme zahrát a trochu si zaklikat. Určitě se těšíme a doufám, že si to všichni užijeme. 

Jak moc si na vítězství věříte? Dokázal bys udělat predikci celého průběhu?

Věříme si na všechny a nemyslím si, že nám tam někdo udělá problém. Predikci dělat nechci, takže zahrajeme, jak nejlíp umíme a snad to dotáhneme až na první místo, jako minule, bez problémů.

Dokázal bys nastínit, jak na tom aktuálně s týmem vůbec jste? Skončila vaše spolupráce s Alzou, ty se dost často například věnuješ na streamu jiným hrám. Makáte naplno, co jsou vaše největší letošní cíle?

Aktuálně je to s našim teamem vše v řešení a doufám, že brzy se dozvíte, co bude dál. V podstatě vůbec nestreamuju, občas jsem to zapnul a hrál Fortnite v noci, ale to je spíše večerní chill. Když hrajeme celý den CSko, tak člověk potřebuje vypnout i u jiné hry. Momentálně se věnuju spíše rybaření a klidu u vody, než sedět u PC 24/7.

Jako tým makáme a snažíme se dostat zpátky do formy. Udělali jsme pár změn a myslím, že je jen otázkou času, kdy opět začneme vyhrávat. Jaké budou naše cíle, to těžko říct, protože nás čeká zatím zahraniční lanka a to bude CBE 2018, kterou jsme minulý rok vyhráli a budeme se snažit to zopakovat. Uvidíme jaký další turnaj se naskytne a věřím, že se ukážeme brzy i někde jinde, akorát to chce čas, přece začíná léto a každý se bude chtít podívat někam na dovolenou a potom zase sednout do sedla jako za starých časů. 

Díky za rozhovor, nějaká slova na rozloučenou?

Samozřejmě bych chtěl poděkovat našim fanouškům i haterům za podporu. Snad brzy budeme zase ti staří eXtatus a získáme opět pevnou půdu pod nohama!

Štítky: DEV7L, eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.