Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO o COOL lize: Nerad končím v semifinále

20. 6. 2018 | 22:50 Counter-Strike 2
Na jako druhého účastníka LAN finále COOL ligy (oficiální událost zde) jsme si posvítili na kapitána Teamu Gravity, Davida 'KAPARZO' Lacinu. Jaké ambice dává svému týmu?Hned na začátek, co říkáš na celkový koncept letošní COOL CS:GO lig?
Výchozí obrázek

Na jako druhého účastníka LAN finále COOL ligy (oficiální událost zde) jsme si posvítili na kapitána Teamu Gravity, Davida 'KAPARZO' Lacinu. Jaké ambice dává svému týmu?

Hned na začátek, co říkáš na celkový koncept letošní COOL CS:GO lig?

Velkým plusem je určitě to, že komu se nepodařilo kvalifikovat do 1. ligy, mohl hrát druhou. Jako jediná věc mi asi vadil dopředu stanovený datum a čas, bohužel u nás ten gaming není ještě tam, kde by měl být, a některé týmy si nemůžou dovolit hrát každý den. Ono ještě jak se to hrálo s Masters ligou dohromady, tak to bylo docela náročné.  

Jaké jste si s týmem stanovili ambice, když jste viděli složení 1. ligy? Chyběl vám tam někdo?

Ambice byla dostat se na finále, úkol splněn, teď si už jen užít lanku a pokusit se ze sebe dát to nejlepší. Určitě tam chybělo plno týmů, ale bohužel v tu chvíli se kvalifikovali ty lepší. 

Jak bys online část a její průběh shrnul? Zejména její závěr byl velice napjatý.

Museli jsem na nějaký ten zápas naskočit v mixu a ztratili jsme důležité body. Teklo nám do bot a do posledního hracího dne jsme neměli postup jistý.

Team Gravity v plné síle, zleva: blogg1s, Wantyyyy, fazenn, KAPARZO, AJTT

Těšíš se do Prahy na vaše fanoušky? Jaká je vaše aktuální příprava?

Do Prahy se určitě těším, fanoušky snad nějaké mít budeme. Pro ty, co chtějí přijet a křičet tam na nás "EERINESS", jako tomu bylo v Brně, tak ať zůstanou doma, už nějakou dobu hrajeme jinde. Snažíme se trénovat, jak nám čas dovolí, ale příprava je mnohem slabší než na Hitpoint FINALS. Doufám, že tentokrát nebude smůla na timingy a prohrané clutche.

Máte po neúspěchu na Hitpoint FINALS o to větší chuť vítězit?

Ja nerad končím v semifinále, za tu dobu, co tu hraju, bylo pro mě finále samozřejmostí, doba je ale jiná, máme tu plno kvalitních týmu. TOP1 je stále eXtatus, zbytek týmů je tu TOP2 neustále se poráží a je to nahoru dolů.

V semifinále narazíte na Team XD. Co od soupeře očekáváte, když na online dokázal sebrat mapu i eXtatus?

Hrát proti mixu je snad to nejhorší, co se může stát, nikdy nevíš, kdo jakou kravinu vymyslí. Většinou počítáš nad nějakým teamplayem od enemy, ale pokud je to mix, může ti tam kdykoliv kdo vyběhnout, jen tak. Nebude to jednoduché.

Díky za rozhovor, slova na rozloučenou?

Taky děkuji, pro ty co se chtějí přijet podívat do Prahy, tak určitě to bude stát za to. Doufám, že vytvoříte parádní atmosféru a užijete si to na maximum. Tím jsem chtěl říct, povzbuzujte každý tým, co tam bude, a bude zaručená vzpomínka na parádní akci. Určitě sledujte Facebook Teamu Gravity, kde můžete zkusit štěstí v soutěži o 144 Hz monitor, stejně jako můj stream, kde se dozvíte plno zajímavých věcí.

Štítky: Kaparzo, Team Gravity
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.