Přejít k hlavnímu obsahu

PREVIEW: Co přinese finále COOL ligy?

22. 6. 2018 | 22:15 Hearthstone
Výchozí obrázek

Čas utekl jako voda, jaro je za námi, léto už stihlo přijít v plné parádě a jarní sezóna COOL lig jde samozřejmě také do svého vrcholu – obří LAN finále na nás čeká již zítra. V sobotu 23. června bude hostit pražské Divadlo Archa čtyři nejlepší týmy z CS:GO a Hearthstone. Vstup na akci je zcela zdarma, tak doufáme, že dorazíte a vytvoříte perfektní atmosféru!

Přidej se na oficiální facebookový event!

Až na LAN finále to dotáhly celky Inside Games, Rising esports, Dark Tigers a nEophyte.  Zástupce všech týmů jsme si pro vás už vyzpovídali – nyní si ale všechny čtyři účastníky představíme opravdu podrobně. V sobotu se můžete těšit na tyto týmy:

{#Česká Republika} Jakub Eratrion Jandík
{#Česká Republika} Michael Cocon Sázavský
{#Česká Republika} Tomáš Siki Sikora
{#Česká Republika} Štěpán Norwis Šimek

Umístění ve skupině B: 1. místo (5-0-0)

Přímý postup do semifinále

nEophyte – postupující z kvalifikace, kteří do turnaje šli ale už od začátku jako přední favorité na postup. A tuto roli následně bez potíží potvrdili. Během pěti kol neztratili Eratrion a spol. ani jednu hru a přímý postup do semifinále je více než zasloužený. Ostudu si nEophyte už neuříznou ani kdyby prohráli 0-3, až z kvalifikace to dotáhli vskutku daleko.

{#Česká Republika} Lukáš Dodgy Dočkal
{#Česká Republika} Daniel PoweR Strmiska
{#Česká Republika} Josef Jobsad Smutný
{#Česká Republika} Jakub Pardub Pardubský

Umístění ve skupině B: 2. místo (4-0-1)

Ve čtvrtfinále poráží eSubu (3:2)

Hráči z Inside Games bojovali ve skupině B o první místo až do posledního okamžiku – Dark Tigers ale byli nakonec o vous lepší. iG to ale vlastně ani nemusí mrzet, eSubu totiž přes čtvrtfinále dál nepustili. Důvod? Nabušená sestava v čele s PoweRem, Dodgym, či jedním z tria veleúspěšných bratrů Smutných, Jobsadem. A nechybí samozřejmě ani Pardub – kontroverzní, ale bezpochyby silný hráč.

{#Česká Republika} Vladimír HAVAJSMURf Koutný
{#Česká Republika} Michal Vlčák77 Vlk
{#Česká Republika} Matouš Bachi Strmiska
{#Česká Republika} Jiří Nyrf Vencovský

Umístění ve skupině B: 1. místo (4-0-1)

Přímý postup do semifinále

Známý tým, známí hráči, to jsou Dark Tigers. Pozvaný celek svoji sílou stvrdil výhrou skupiny, pro kterou si HAVAJSMURf a ostatní došli s jedinou prohrou (ve třetím kole nestačili na eEriness). Jejich kvalitu potvrzují i solo úspěchy – Vlčák77 ovládl letošní Jarní sklizeň, Nyrf skončil druhý na prvních Tiger Masters, každý z hráčů má zkrátka co nabídnout. A tak to má samozřejmě být! 

{#Slovenská Republika} Daniel Amelyx Sojka
{#Česká Republika} Roman Arakoj Valkovič
{#Slovenská Republika} Zoltán zolike Szitás
{#Česká Republika} Lukáš onekiller Vaněk

Umístění ve skupině A: 2. místo (2-0-3)

Ve čtvrtfinále poráží NejvícNejmíň (3:2)

Na půl český, na půl slovenský tým spolu hraje už opravdu dlouho. Dostat se mezi naprostou domácí špičku se jim ale povedlo až díky COOL lize. Do ní se Arakoj a spol. museli probojovat přes kvalifikaci, potom už jim to ale šlo jako po másle – druhé místo ve skupině jim sice nezajistilo přímý postup do semifinále, to se ale nakonec neukázalo jako problém. Rising totiž nezastavil ani Welfarův tým a kýžený postup na LAN finále kluci nakonec urvali.


nEophyte {#Česká Republika}
vs.{#Česká Republika} Inside Games
Eratrio{#Česká Republika}
Cocon {#Česká Republika}
Siki {#Česká Republika}
Norwis
 {#Česká Republika}
10:00

{#Česká Republika} Dodgy
{#Česká Republika} PoweR
{#Česká Republika} Jobsad
{#Česká Republika} Pardub

A jak vidíme samotné zápasy? V prvním zápase se můžeme těšit na neskutečně vyrovaný průběh. Síla celků je velmi podobná, což dělá spolu s RNG faktorem z prvního semifinále naprosto nevyzpytatelný zápas. Favorita si tedy opravdu netroufáme tipnout, jednu věc ale ano – čeká na nás perfektní Hearthstone.

Dark Tigers {#Česká Republika}
vs.{#Česko + Slovensko} riSing eSports
HAVAJSMURf  {#Česká Republika}
Vlčák77  {#Česká Republika}
Bachi  {#Česká Republika}
Nyrf
  {#Česká Republika}
~13:30{#Slovenská Republika} Amelyx
{#Česká Republika} Arakoj
{#Slovenská Republika} zolike
{#Česká Republika} onekiller

A druhý zápas vlastně nebude jiný – Dark Tigers sice byli pozvaným celkem, jejich jméno je určitě o něco zvučnější než Arakojovy bandy, ale ta zase během celé ligy dokázala, že to nemusí nic znamenat. Ani zde tedy nedokážeme říci jméno favorita, nádherné HSko by nás nemělo ale minout ani v tomto utkání.


Prize pool finále Hearthstone ligy:

  • 1. místo: 20 000 Kč
  • 2. místo: 15 000 Kč
  • 3. místo: 5 000 Kč


miluju videohry a hlavně ligu legend