Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, jaký design bude mít nová Cache. Je tohle ale opravdu něco, co CS2 potřebuje?

7. 5. 2024 | 12:00 Counter-Strike 2 Komentář
Přepracovaná mapa Cache do Counter-Strike 2 dorazí až v roce 2025. Její tvůrce prozradil, že dříve s kůží na trh vyjít nestihne, aby si udržel vysokou kvalitu. Hráči jsou přesto v očekávání.
Cache v CS2
Cache v CS2
Zdroj: FMPONE

Budou tomu dva týdny, co se Valve rozhodlo v kompetitivním map poolu nahradit Overpass legendární mapou Dust 2. Tohle rozhodnutí všechny překvapilo, ne samotným zásahem do poolu, ale volbou map. Overpass byl totiž pro CS2 kompletně přepracovaný, Dust 2 si naopak prošel zcela minimálními změnami.

Nejvíce ikonická mapa už je bohužel za zenitem, protože svým rozvržením naprosto nedosahuje standardu dnešní doby. Na Dustu existuje víceméně jen pár základních herních stylů, které lze aplikovat, a mapa celkově působí, že na ní už nic nového nelze vymyslet. Obsahuje totiž minimum prostoru pro inovace.

Tenhle problém přitom existuje u většiny map, o kterých hráčí doufají, že se v CS2 vrátí do aktivního map poolu. V minulosti přitom byly ze stejného důvodu vyřazeny a od té doby si neprošly žádnými radikálními změnami. Výjimkou je Cobblestone, jemuž ale úpravy příliš neprospěly a komunita si je nikdy nezamilovala.

Přesně takhle pravděpodobně dopadne i Cache. Její tvůrce FMPONE aktuálně pracuje v pořadí již třetí verzi, ale první screenshoty ze středu mapy naznačují, že se žádná revoluce příliš konat nebude. Hráči přitom jásají! Podle screenshotů níže můžete sami popřemýšlet, co od nové Cache budete v CS2 očekávat.

Pro budoucí zásahy do map poolu dává mnohem větší smysl opět přijít s něčím svěžím. Ancient a Anubis hráče v posledních letech překvapil, ale v map poolu si obě mapy jednozačně našly své místo. Podobných map, zapadajících do dnešní doby, vzniká přitom spousty. Nostalgie je krásná, ale často oslepuje.

Cache v CS2
Cache v CS2
Zdroj: FMPONE
Cache v CS2
Cache v CS2
Zdroj: FMPONE
Cache v CS2
Cache v CS2
Zdroj: FMPONE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.