Přejít k hlavnímu obsahu

Spousta výhružek smrtí. Francouz se trápil, tým ho ale dostal z nejhoršího

15. 5. 2024 | 10:00 League of Legends Příběh
V zápase proti T1 byli G2 Esports obrovsky blízko výhře. Vedli 2:1, jediný bod stačil k jednomu z největších triumfů evropského League of Legends za poslední dobu. Nepodařilo se, fanoušci hledali viníka. A našli ho ve Stevenu „Hans Sama“ Livovi. Francouzský hráč podle slov manažera Romaina Bigearda dostal „absurdní“ množství výhružek smrtí.
Steven "Hans Sama" Liv
Steven "Hans Sama" Liv
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Je to smutná realita sportu tradičního, ale i toho elektronického. Se sociálními sítěmi se divákům otevírá nová cesta, jak se dostat co nejblíže profesionálům a pokusit se jim ublížit slovní cestou. Někteří tak dělají kvůli tomu, že prohraje jejich oblíbený tým. Další porce napíše nenávistné zprávy kvůli prohrané sázce. Smutná realita, se kterou se ale hráči musí porvat.

Poslední z obětí nenávisti je Steven „Hans Sama“ Liv. Francouzské ADC bylo kritizováno za své výkony a především za rozhodování ve skladbě itemů v sérii proti T1. „Moc se bál a nechal se příliš často odchytávat,“ shodli se fanoušci. Někteří se ale vydali mimo Reddit a napsali přímo Livovi do soukromých zpráv.

Jak odhalil manažer G2 Esports Romain Bigeard, Hans Sama dostal absurdní množství výhružek smrtí po sérii. Informace pak během francouzského vysílání potvrdila i známá moderátorka Laure Valée. „Hanse se velmi dotkly všechny výhrůžky a násilné urážky, kterých se mu dostalo. Personál G2 mu však v tomto ohledu pomohl, také výhra 3:0 proti PSG mu pomohla získat zpět sebevědomí,“ komentovala Laure nedávné dění.

Hans Sama byl silný a v následujících zápasech předvedl diametrálně odlišné výkony. Především v sérii proti Top Esports ukázal, jak dobrý doopravdy je. Čínská botlane, obecně považována za jednu z nejlepších na světě, neměla proti evropské dvojici šanci. Hans Sama si vysloužil ocenění MVP a znovu se na jeho tváři objevil úsměv od ucha k uchu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).