Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj favoritů zvládli lépe Korejci. Regionu navíc zajistili místenku na MS

16. 5. 2024 | 17:00 League of Legends Reportáž
Byl to nejočekávanější zápas dosavadního průběhu Mid-Season Invitational. Proti sobě se postavili dva nejlepší týmy světového League of Legends - Gen.G a Bilibili Gaming. Souboj čínského a korejského mistra nakonec skončil lépe pro šampiony LCK. Jeong „Chovy“ Ji-hoon znovu ukázal svou extratřídu, jeho kolegové ho v tom ale rozhodně nenechali samotného.
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Jeong "Chovy" Ji-hoon
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Měl to být souboj dvou odlišných stylů. Agresivně hrající Bilibili Gaming proti spořádaným Gen.G Esports. Nakonec se ukázalo, že oba týmy dokážou hrát s rozvahou a klidem. I proto vyhráli BLG první hru BO5 série. Dlouho vedli, rozdíl nebyl malý, ale stejně byli opatrní a nedali soupeři absolutně žádnou možnost vrátit se do utkání.

Senna + Nautilus v podání botlane Gen.G nevypadalo jako ideální kombinace, ve druhé hře se k ní přesto Korejci vrátili. Tentokrát byli úspěšní. Kim „Canyon“ Geon-bu se k tomu přidal se svou legendární Nidalee, servítky si nebral ani Jeong „Chovy“ Ji-hoon s Yonem. Po 29 minutách bylo hotovo.

Stejně dlouhá byl i následující špíl. Zápas byl ještě o něco jednostrannější než ten předchozí. Hwei si mazal nepřátelský tým na chleba, dominanci Gen.G jen potvrdilo konečné skóre 20-3.

BLG se po úspěšné první hře nacházeli v nelichotivé situaci. Už si nesměli dovolit prohrát. Hned na první pokus selhali. Dlouho se rvali, čtvrtá hra trvala přes 40 minut. Vítězství však slavili Gen.G a zajistili si místo ve finále MSI.

Zároveň se LCK může těšit z toho, že na letošním světovém šampionátu bude mít jistotu čtyčnásobného zastoupení.

Program MSI:

  • Pátek 17. května (11:00): G2 vs. T1
  • Sobota 18. května (11:00): BLG vs. vítěz G2/T1
  • Neděle 19. května (11:00): Gen.G vs. vítěz lower bracketu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).