Přejít k hlavnímu obsahu

Trápící se giganti nepřesvědčili. Dynamo Eclot i SINNERS po vyrovnaných sériích ale přežívají

18. 5. 2024 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot a SINNERS nezvládli úvodní BO1 zápas a suverénní nebyli ani v bitvě o přežití. Kritickou situaci ale odvrátili a v neděli si zahrají o postup na LAN finále Tipsport CS Spring.
Filip „AJTT“ Dolenský
Filip „AJTT“ Dolenský
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Dynamo Eclot porážkou proti BRUTE zamotali skupinu A. UNiTY naservírovanou příležitost proměnili v sebejistý postup z prvního místa, zatímco DNE se i dnes klepali proti kvalifikovanému celku. Team Flow prokázal svůj potenciál již na první mapě, na níž DNE na vedení v sérii nestačilo ani dominantní představení Víta „nbqq“ Pohlota. Team Flow dotáhl bodové manko a v prodloužení se následně přiblížil udržení v turnaji. Na serveru přitom jeho hráči nastříleli mnohém méně killů, čímž se prokázala špičková týmovost.

Následovala mapa Anubis, na níž se oběma týmům netradičně mnohem více dařilo za CT stranu. Flow i tentokrát postupně řadili vyšší rychlostní stupně, nicméně v klíčových momentech na ně zřejmě dolehla tíha okamžiku. DNE se naopak semkli a sérii srovnali. V podobném duchu se nesla i Mirage, vyrovnaný průběh rozhodovaly nejmenší detaily. Za stavu 8:8 Dynamo Eclot našlo recept a dokráčelo k výhře. Team Flow se určitě nemá za co stydět, hráči ale po posledním místě ve skupině budou rozhodně zklamaní.

Ani druhý zápas nebyl vůbec jednoznačný a rozhodovat musely tři mapy. Zatímco Sampi.Tipsport už po výhře skupiny odpočívají, SINNERS se trápili i dnes. Utkání začalo na mapě Inferno, na němž eSubu nastartoval Martin „creze“ Bagala. Tomáš „oskar“ Šťastný byl ale stejně tak při chuti a SINNERS svou agresivitou získávali bod za bodem. Modrá krev sice po změně stran dokázala snížit, ale následně nevyhrála ani jedno kolo. Hříšníci konečně působili sebevědomě a soupeři nenechávali ani metr prostoru.

Herní pohoda se zdánlivě přenesla Anubis. Max „SHOCK“ Kvapil začal acem, SINNERS ale i přes čtyři zářezy Filipa „AJTT“ Dolenského ztratili dobře rozehrané kolo a eSuba se do nich zakousla. První polovinu opanovala 9:3 a po změně stran neprohrála ani kolo, nechyběl ani nožík. SINNERS se však z porážky 3:13 dokázali vzpamatovat. Sebastian „beastik“ Daňo táhl svůj mančaft a po vyrovnané první polovině už své další momentum neztratili. Last dance eSuby tak končí po sympatickém výkonu bez jediné výhry.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.