Přejít k hlavnímu obsahu

Mladé hříšníky čeká odplata, Marva tuhý boj. Uzavřená kvalifikace zná nabité skupiny

3. 5. 2024 | 15:30 Counter-Strike 2 MČR
Tipsport CS Spring už příští týden čeká uzavřená kvalifikace, která určí druhou polovinu složení hlavní fáze. Celá osmička účastníků po dnešním losování už zná týmy, s nimiž se utká o postup.
Živé losování
Živé losování
Zdroj: PLAYzone

Formát losování byl v rámci živého přenosu už tradiční. Osm týmů bylo rozděleno do dvou košů podle toho, jestli šlo o pozvané celky z na základě Tipsport MČR klasifikace nebo vítěze otevřených kvalifikačních turnajů. Do každé skupiny tak zamířily dva týmy z každého koše, vyšší nasazení ale nemusí značit roli favorita.

Skupina A

Mishek a Tučňák jako první z osudí vytáhli zápasovou dvojici eSuba a Dynamo Eclot Thunders. Modrá krev se na turnaji bude loučit se svou zkušenou sestavou, která bude vyměněna za mladší borce. Ty uvidíme na druhé straně prvního kola, pro hromy z Pardubic půjde o vůbec první účast v takové fázi domácího turnaje.

Papírovým favoritem skupiny A bude akademie SINNERS AC. Ta na prvním eventu letošní sezóny selhala a proti BRUTE a eSubě bude mít o to větší motivaci, protože právě proti tomuto duu v zimě prohrála. BRUTE tehdy do hlavní fáze dokázali postoupit na úkor eSuby, takže hned úvod ukáže, jestli si drží svoji formu.

  • Čtvrtek 15:00 a 16:30 – úvodní zápasy
  • Pátek 15:00 – zápas vítězů
  • Sobota 15:00 – zápas poražených
  • Neděle 15:00  – rozhodující zápas

Skupina B

Po rozlosování první skupiny bylo zřejmé, že „béčko“ bude mnohem zapeklitější. Jedním z favoritů je tým ENTERPRISE Genesis, jenž na domácí scéně zastává pozici hlavní sekce domácí organizace. Mladíci ze Sampi NEXT naopak budou platit ve skupině B pravděpodobně za outsidera. Tato role jim ale může svědčit.

Poslední utkání prvního kola slibuje možná největší podívanou. Nasazený je zde Lan Party Hotel, který ale v této skupině čeká opravdu těžká práce, aby dokázali jeho reprezentanti navázat na minulý úspěch. Team Flow podle své soupisky nahání strach, takový tým patří do hlavní části. Musí však potvrdit své kvality.

  • Čtvrtek 15:00 a 16:30 – úvodní zápasy
  • Pátek 18:30 – zápas vítězů
  • Sobota 18:30 – zápas poražených
  • Neděle 18:30  – rozhodující zápas
Živé losování
Živé losování
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.