Přejít k hlavnímu obsahu

Steam mění pravidla. Vracení peněz při předběžném přístupu bude fungovat jinak

25. 4. 2024 | 13:00 Gaming
Změna pravidel, která může změnit přístup hráčů k titulům s early accessem. Steam nebude vracet peníze uživatelům, kteří na hře s předběžným přístupem odehráli více než dvě hodiny čistého času. Čtrnáctidenní lhůta pro vrácení však začíná až tehdy, kdy hra přejde do plné verze.
Steam
Steam
Zdroj: Steam

Před více než osmi lety přidala společnost Steam na svoji platformu funkci vrácení peněz za nakoupené hry bez udání důvodu. Tato funkce obsahuje pouze dvě podmínky - uživatel nesmí hrát hru více než dvě hodiny a vrácení peněz nesmí být déle než 14 dní od zakoupení dané hry. 

Po zavedení možnosti zahrát si hru před jejím vydání v podobě „Early Access“ nebo „Advanced Access“ měli hráči možnost nechat si vrátit peníze i po několika desítkách odehraných hodin.

V současné době však Valve tento benefit ruší. Uživatelé, kteří si zakoupí hru v předběžném přístupu, budou mít pro vrácení peněz v odehraném čase stejné podmínky jako při zakoupení plné hry. 

Čtrnáctidenní lhůta se začne počítat od doby, kdy hra přejde do plné verze. Dokud tedy uživatel nebude mít odehráno více než dvě hodiny a hra bude stále v předběžném přístupu, může si nechat vrátit peníze kdykoliv.

Když si zakoupíte titul na Steamu před datem vydání, bude platit dvuhodinový herní limit pro vrácení peněz (s výjimkou beta testování), ale 14denní lhůta pro vrácení peněz nezačne až do data vydání. Pokud si například zakoupíte hru, která je v předběžném nebo pokorčilém přístupu, jakákoli doba hraní se započítá do dvouhodinového limitu pro vrácení peněz. Pokud si předkoupíte titul, který nelze hrát před datem vydání, můžete kdykoli před vydáním daného titulu požádat o vrácení peněz a počínaje dnem hry bude platit standardní 14denní a dvouhodinová lhůta pro vrácení peněz,“ zní nové podmínky pro vrácení peněz za hry v předběžném přístupu.