Přejít k hlavnímu obsahu

Za čtyři dny prodali 500 tisíc kopií. Z české hry je hit, který vydělal už půl miliardy

3. 5. 2024 | 17:35 Gaming
MADFINGER Games, české nezávislé herní studio, s radostí oznamuje historický milník: Gray Zone Warfare se oficiálně prodalo přes 500 000 kopií základní hry a 250 000 DLC edic během čtyř dnů. Odhadem by měl obrat přesahovat už půl miliardy korun, což je pro brněnskou společnost obrovský úspěch. „Při oslavě tohoto milníku si dobře uvědomujeme, co nás sem přivedlo a jak náročnou cestu máme ještě před sebou,“ zní z MADFINGER Games.
Gray Zone Warfare
Gray Zone Warfare
Zdroj: MADFINGER Games

Nestává se to často, aby byla hra české výběry mezi těmi nejpopulárnějšími a nejprodávanějšími tituly na světě. Gray Zone Warfare se ale do této kategorie řadí. MADFINGER Games přišli s pařbou, která oslovila za prvních několik dní předběžného přístupu stovky tisíc hráčů. Počet prodaných kopií přesáhl už 500 tisíc. Zakoupeno už bylo i přes 250 tisíc DLC edic.

Cesta Gray Zone Warfare je ale teprve na začátku. Early access je dostupný teprve čtyři dny. „Jsme plně odhodlaní dodat další obsah, naslouchat h komunitě hráčů a pokračovat v posouvání hranic toho, co Gray Zone Warfare může nabídnout,“ hlásí MADFINGER Games.

Se začátkem jsou spojené také chyby a nedokonalosti, na nichž brněnský tým ustavičně pracuje. „Jsme teprve čtyři dny v předběžném přístupu, a tak prosíme, abyste měli na paměti, že jsou v plánu další opravy a aktualizace s přídavnými funkcemi,“ ubezpečuje české studio hráče.

Ti jsou přísní a kvůli chybám, které se daly u předběžného přístupu čekat, dávají hře nelichotivé hodnocení. Pozitivních hlasů na herní platformě Steam je pouhých 66 %, číslo ale postupně roste. „Na další, už třetí hotfix aktualizaci se intenzivně pracuje. V plánu je vydat ji začátkem příštího týdne!“ informují vývojáři.

Obrat už by měl po čtyřech dnech přesahovat půl miliardy korun (součet minimální částky za základní kopie a DLC). Pro nezávislé české studio je to obrovský úspěch.

O Gray Zone Warfare

Ze základny uprostřed jihoasijské džungle se vznese vrtulník se čtyřčlennou jednotkou bojovníků. Po krátkém letu vojáci opouštějí helikoptéru. V rychlosti zmonitorují situaci a vyrážejí na zteč, aby získali cenné dokumenty s utajovanými informacemi.

Vojáci postupují pomalu a precizně, zatímco v jejich okolí cvrlikají ptáci a kvákají žáby. Ticho sem tam naruší nepřátelská palba. Úryvek z hraní Gray Zone Warfare naplno ukazuje syrovost celého titulu. Nepůjde v něm o žádnou zběsilou a rychlou akci ve stylu známých stříleček Battlefield či Call of Duty.

Hráči v Gray Zone Warfare musí opatrně zvažovat své kroky a spolupracovat s parťáky, protože sebemenší chyba může vyústit v rychlou smrt.

Videohra pro více hráčů Gray Zone Warfare se odehrává v jihovýchodní Asii ve fiktivní Demokratické republice Lamang. Nejsou v ní žádní civilisté, protože na oblast byla uvalena karanténa, a tak tu operují soukromé vojenské společnosti.

Hráči jako členové jednotlivých frakcí musí plnit úkoly a získávat cennosti, které v Lamangu zůstaly. Jejich protivníky budou jak skuteční hráči z celého světa, tak počítačem ovládaní nepřátelé.

Střílečka z pohledu první osoby nabídne fotorealistickou grafiku a také unikátní systém zdraví a životů herních postav. Vývojáři také dbají na co nejrealističtější chování zbraní a nepřátel. Na hře se podílí také bývalý voják Ondřej Spisar, který se zúčastnil pěti misí v Afghánistánu a jedné mise v africkém Mali.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).