Přejít k hlavnímu obsahu

Herní hit v troskách. Kvůli rozhodnutí Sony přišlo za 2 dny 100 tisíc negativních recenzí

4. 5. 2024 | 13:00 Gaming
Helldivers 2 je jednou z nejlepších her letošního roku. Jednu kladnou recenzi za druhou ale vystřídala pohroma. Za všechno může Sony, vydavatel hry od Arrowhead Game Studios.
Helldivers 2
Helldivers 2
Zdroj: Sony / Arrowhead Game Studios

Po stránce gameplaye je Helldivers 2 vynikající pařba. Šíření demokracie je neutuchající zábava, kterou vývojáři pravidelně krmí novým obsahem, zbraněmi a dalšími novinkami, jež hru drží při životě. Titulu od Arrowhead ale možná zlomí vaz něco úplně jiného, a to rozhodnutí Sony Interactive Entertainment.

Hra pro platformy PlayStation 5 a PC totiž začně pro hráče na počítači povinně vyžadovat propojení s PSN účtem. Varování sice na Steamu svítilo již při vydání, kvůli technickým potížím bylo pouze volitelné. Od 6. května si všichni noví hráči musejí Steam s PSN účtem propojit, všichni stávající mají čas do 4. června.

„Propojení účtů hraje zásadní roli při ochraně hráčů a udržování hodnot bezpečnosti a zabezpečení poskytovaných ve hrách na PlayStationu a od PlayStation Studios. Je to náš hlavní způsob, jak chránit hráče před griefingem a zneužíváním tím, že umožňujeme banování hráčů, kteří se takového chování dopouštějí,“ zní ve vyjádření.

Horlivé reakce na sebe ale nenechaly dlouho čekat. „Ze všech společností nechci poskytovat svá data právě společnosti Sony,“ shoduje se nejeden hráč. Problémem je také skutečnost, že služba PSN není dostupná v mnoha zemích, například skoro v celé Africe či na hranici Evropy a Asie. Takoví hráči mají zřejmě smůlu.

Vývojáři jsou pod tvrdou palbou, rozhodnutí vydavatele za pouhé dny od oznámení zapříčinilo již přes 100 tisíc negativních recenzí. Z vysoce kladného ratingu, budovaného několik měsíců, je najednou smíšený až záporný. Hranost zatím neklesá, ale nejspíše je to jen otázkou času, vzhledem k velikosti této laviny nevole.

Negativní recenze Helldivers 2
Negativní recenze Helldivers 2
Zdroj: SteamDB
Štítky: Helldivers 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.