Přejít k hlavnímu obsahu

Přes 13 milionů za jeden skin. Za pár hodin si jej zakoupily desetitisíce fanoušků

16. 5. 2024 | 12:00 VALORANT Zajímavost
Na trh byly uvedeny nové skiny podporující čínské VCT týmy. Jeden z nich však předčil veškerá očekávaní a během čtyř hodin se prodalo desetitisíce kousků. EDward Gaming pomocí TikTok Live Shopping kampaně podpořilo neskutečně množství hráčů.
EDG Valorant Skin
EDG Valorant Skin
Zdroj: Riot Games

Zatímco týmové VCT skiny pro většinu světa spatřily světlo světa už počátkem roku, čínský region čekal na turnaj v domácí Šanghaji. A protože očekávaná událost za pár dní odstartuje, tým spolupracující na tvorbě skinů konečně zveřejnil kapsule podporující tamní celky. Doposud v žebříčku popularity dominovaly týmy jako Paper Rex či Sentinels, ale EDward Gaming po svém odhalení rozhodně nezaostává.

Organizace zabodovali se svojí kampaní na sociálních sítích, především na TikToku. Desetitisíce hráčů si během prvních hodin nový skin zakoupily a svým oblíbencům tak vyjádřily svou podporu. Všechny kapsule vychází na 2 340 VP, tedy necelých 700 korun, přičemž část peněz putuje přímo za týmem. Přesto z toho populární čínská organizace vytěžila téměř 14 milionů korun, a to jen za pouhých pár hodin.

Podle komunity za úspěchem nestojí jen oblíbenost hráčů. Vývojáři se tentokrát překonali a po sítích koluje narativ, že se jedná o doposud nejhezčí VCT skin ze všech. Prodej teprve začal, takže počet prodaných kusů stále poroste. Tím se jen potvrzuje, jak je celý tým kolem hvězdného Zheng „ZmjjKK“ Yongkanga populární. Pro srovnání, druhý nejpopulárnější tým čínské ligy BLG prodal „pouhých“ 12 tisíc kousků.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.