Přejít k hlavnímu obsahu

Tým Liquid v devíti!

29. 3. 2012 | 00:25 StarCraft 2
Výchozí obrázek

Aby toho nebylo málo, je tu další novinka. Tentokrát ovšem nabírá na síle tým, který vidíte verbovat nové hráče jen velice zřídka. Tým, který sám o sobě je jeden z nejprestižnějších na světě. Není řeč o nikom jiném, než o týmu Liquid. Tento tým dnešním dnem upisuje kvalitního Code S hráče - {#Korejská republika} Yun "TaeJa" Young Seo.

Bezesporu jde o velmi silnou posilu pro tým Liquid. Někteří se ještě nedávno nechali slyšet, že tým jako takový upadá a že nepodává dostatečné výsledky a zkrátka už nedominuje jako kdysi. Nicméně, jak se zdá, tým zažívá obrodu, začínaje nedávnými výkony {#Spojené státy americké} Shawna "Sheth" Simona a naverbováním TaeJi konče. Tým Liquid patří mezi světovou špičku a je téměř jisté, že o nich letos ještě hodně uslyšíme.

Poprvé budeme mít možnost vidět TaeJu v nových barvách již ve čtvrtek, kdy bude stát proti DongRaeGu, theStC a Jjakih v Code S. Tak si na jeho Liquidový debut počkejme. Mezitím, pro ukrácení času, si přečtěte kratičký rozhovor s novopečeným členem týmu Liquid.

Úplně na úvod, mohl by ses alespoň v krátkosti představit? Jak ses dostal ke StarCraftu a co vedlo k tvému rozhodnutí, že se staneš progamerem?

"Ahoj, jmenuju se Yun Young Seo a jsem 17-ti letý Terranský hráč.

Moji rodiče vlastnili internetovou kavárnu, když jsem chodil do školky a tak jsem se vlastně dostal ke StarCraftu. StarCraft 2 jsem poprvé zkusil v srpnu 2010, když začala open beta. Hrál jsem a byl jsem dobrý a umístil jsem se vysoko na ladderu.

Když jsem se rozhodoval mezi hraním a pokračováním ve studiu, můj učitel korejštiny mi navrhl, ať se zkusím zúčastnit kvalifikace do GSL. Dostal jsem se skrz kvalifikaci a tak jsem vlastně debutoval v GSL. Pak jsem se vrátil ke studiu, ale měl jsem pocit, že to není pro mě. Rodiče byli proti tomu, když jsem jim řekl, že budu hrát StarCraft II profesionálně, ale s pomocí mého bratra jsem se stál progamerem."

Když se podíváme zpět do GSL Open Season 1, svůj první oficiální zápas proti FruitDealerovi si prohrál. Co sis myslel o svém debutovém zápasu? Jaká to pro tebe byla zkušenost?

"Bylo to ještě v době, kdy jsem hodně studoval a dokonce jsem ve škole zůstával na večerní lekce. Neměl jsem moc času na trénink a tak jsem si řekl, že se zúčastním čistě pro tu zkušenost. Dostal jsem walkover v RO64 a myslím si, že jsem byl příliš nervózní pro můj RO34 zápas. Od té doby si vždycky říkám, že se nenechám znervóznit, když hraju."

Se SlayerS si byl hodně dlouho. Jaký tým byli SlayerS? Jaká je tvá nejlepší vzpomínka na dobu s nimi?

"SlayerS má více peněz než ostatní týmy a tým má opravdovou duševní podporu. A co více, Jessica se velmi dobře stará o všechny členy a myslím, že to byl opravdu skvělý tým. Ten all-kill, který jsem dal ZeNEXu v GSTL, tak to je má nejsilnější vzpomínka."

ASUS ROG Assembly Winter byl tvůj první turnaj momo Koreu. Jaké to bylo? Jaký máš pocit ze zahraničních fanoušků?

"Myslím, že zahraniční fanoušci jsou velice nadšení a aktivní. Hlasitě povzbuzují, hodně tleskají a celkově je to lepší atmosféra než v Koreji. Na Assembly Winter mě hodně lidí požádalo o podpis a to mě opravdu překvapilo. Je to hodně jiné a opravdu se těším až pojedu na IPL4."

Už brzy tě čeká Code S zápas a budeš stát proti některým velice zdatným protivníkům ve skupině A (Jjakij, TheStC, DongRaeGu). Věříš, že máš na to se dostat dál?

"V mé skupině jsou dva předchozí šampioni, ale věřím, že to půjde hladce, pokud se budu snažit."

Jaké máš krátkodobé a dlouhodobé cíle?

"V nejbližší době chci hlavně dosáhnout nějakých viditelných výsledků. Výhledově jsou mé cíle shodné s jakýmkoliv progamerem, což znamená, že chci vyhrát šampionát."

A na závěr, mohl bys říci pár slov v angličtině pro své fanoušky?

"Ahoj moji fanouškové. Rád vás poznávám.

Jmenuju se YoungSeo Yun.

Prosím, vždy mě povzbuzujte.

Díky za všechno.

Team Liquid Fighting!"