Přejít k hlavnímu obsahu

TrackMania další soutěžní hrou na MČR

Po hrách jako Counter-Strike nebo FIFA přichází na řadu vyhlášení dalšího herního titulu pro Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2012. Je jím TrackMania Nations Forever, nejpopulárnější freeware závodní hra současnosti.
Výchozí obrázek

Po hrách jako Counter-Strike nebo FIFA přichází na řadu vyhlášení dalšího herního titulu pro Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2012. Je jím TrackMania Nations Forever, nejpopulárnější freeware závodní hra současnosti.

mcr

Info v kostce

Počet postupujících hráčů TM: 16
Datum MČR 2012:  19.-21.10.2012
Datum ukončení kvalifikace: 30.9.2012
Místo konání: Kongres Hotel Jezerka
Typ LAN turnaje: BYOC
Ceny v turnaji: Budou oznámeny (v hodnotě desítek tisíc)

Jak si můžete v tomto shrnutí přečíst, vyvrcholení MČR 2012 se ponese ve stejném duchu jako v roce minulém. Stejné místo, typ turnaje i počet zúčastněných. Co bude ale rozhodně jiné jsou samotní účastníci. Budeš jedním z nich?

Krátké ohlédnutí za minulým ročníkem

mcr
MČR 2011. Hromadná fotka většiny hráčů TrackManie na MČR 2011. Zdroj: www.esuba.eu

Ještě než se dostaneme k samotné kvalifikaci, pojďme se podívat zpět, do roku 2011. Před rokem v dubnu se v Kongres Hotelu Jezerka uskutečnilo MČR v počítačových hrách roku, kde nechyběla TrackManie.

O ceny v hodnotě 24 tisíc bojovalo 16 jezdců, kteří se probojovali kvalifikací. Až na malé vyjímky jsme zde mohli sledovat absolutní česko-slovenskou špičku. 

Během soboty se začala ukazovat aktuální forma jezdců tween, Shock, Jakub19 a hakkiJunior ukázali, kdo se bude pro rok 2011 vážně ucházet o titul. Tito 4 nakonec hráli proti sobě na stagi v neděli. Nejpevnější nervy ukázal tween s hakkimJuniorem, Shock s Jakubem19 bojovali o 3. místo. Mistrem ČR se stal hakkiJunior, následovaný vícemistrem tweenem. Bronzovou medaili získal Jakub19, čtvrtý pak byl Shock.

hakkiJunior s tweenem o pár měsíců později na ESWC 2011 ukázali, že jejich skvělé schopnosti nejsou vyjímečné pouze v tuzemsku, ale v rámci celého světa. Z Paříže si za titul mistra světa (hakkiJunior) a titul vícemistra (tween) odvezli $8,000 a $4,000.

Jak se kvalifikovat

1. NightCupy

V noci ze této soboty na neděli se uskuteční již 5. NightCup těchto prázdnin pod vedením admina Blacka. Jedna mapa a osm hodin Time Attacku - tak zní jednoduché shrnutí pravidel. Více na stránce turnaje. Konají se každou sobotu od 20:00 do neděle 4:00.

2. Quickie

Dalším typem turnajů zařazených do MČR je klasické Quickie, které již znáte z Intel lig. Je velmi podobné NightCupům s tím rozdílem, že na jednu mapu nemáte 8 hodin, ale hodinu pouze jednu. Budou se konat vždy v jiný den než předchozí týden, mimo soboty vždy od 18:00 (pro lepší představu - 1. Quickie bude v pondělí, další týden bude v úterý, potom středa,...). 

3. One-day cupy

Stejně jako Quickie je hráčům pravděpodobně známý i název dalšího typu turnaje - One-day cup. Zhruba od 12:00 do 18:00 budou bojovat hráči v klasickém single-elimination playoff ve skupinách po 4/8 hráčích v Rounds modu. Tyto turnaje se budou opakovat každé dva týdny, buď v neděli, nebo v pondělí

4. ???

Máte další nápad na turnaj? Chtěli byste něco změnit na těch stávajících? Stačí napsat - vyjádřete se v komentářích nebo napište hlavnímu adminovi soukromou zprávu. Určitě Vám odepíšeme, prodiskutujeme a pokud se nám bude nápad líbit, pokusíme se ho aplikovat.

5. Vaše turnaje

Pokud plánujete do konce září organizovat turnaj a chcete ho zařadit do MČR kvalifikace, opět nám stačí jen napsat. Pokud splní naše požadavky (dostatečná kvalita turnaje, potřebný počet účastníků,...) zahrneme jeho výsledky do MČR kvalifikace. Kromě toho o něm napíšeme novinku, která dá vědět potencionálním závodníkům.

Jak se boduje do žebříčku

Důležité je také zminít metodiku bodování hráčů. Tu máte v základním pojetí vysvětlenou v článku věnované této "problematice". V TrackManii máme ale více typů turnajů, tudíž jsme tento systém museli částečně modifikovat. Jak a kdo by se v současné době dostal mezi 16 "vyvolených" se dozvíte v nejbližších dnech, kdy o bodování do žebříčku vydáme samostatný článek, ve kterém bude již aktualizovaná podoba žebříčku.

Ceny již v průběhu kvalifikace

Kromě zábavy a možnosti v říjnu bojovat o titul Mistra České a slovenské republiky v TrackManii budete moci v kvalifikaci získat i hmotné ceny. Máme pro Vás připraveny odměny jako podložky od SteelSeries, předplatné časopisu Score nebo hry od Playmana. Co kdy budete moci vyhrát se dozvíte v průběhu kvalifikace. 

MCR