Přejít k hlavnímu obsahu

ESWC: Hoření bude reprezentovat Českou republiku (rozhovor)

Po automatické kvalifikaci hakkiJuniora, jakožto obhájce mistrovského titulu, se na soupisku hráčů startujících na prestižním ESWC rozrostla o dalšího jezce z našich krajin. Je jím Hoření, který se v neděli dokázal probojovat v nabité evropské konkurenci a získal společně s Bergiem a CarlemJr místo v Paříži.
Výchozí obrázek

Po automatické kvalifikaci hakkiJuniora, jakožto obhájce mistrovského titulu, se na soupisku hráčů startujících na prestižním ESWC rozrostla o dalšího jezce z našich krajin. Je jím Hoření, který se v neděli dokázal probojovat v nabité evropské konkurenci a získal společně s Bergiem a CarlemJr místo v Paříži.

horeni

Nazdar Jakub, finále európskej ESWC kvalifikácie je za nami a ty si sa stal jedným z troch postupujúcich. Pre začiatok by som ťa ale chcel požiadať, aby si sa tým, ktorý ťa nepoznajú predstavil.

Ahoj jmenuju se Jakub Hořejší a ve hře vystupuju pod nickem Horeni. Je mi 19 let a studuji Obchodní akademii. Trackmanii hraju přes 4 roky. Bydlím v Praze.

Aké sú tvoje pocity bezprostredne po tom, ako si vyhral slot na finále do Paríža?

Pocity se těžko vysvětlují. Vyhrát slot na takhle prestižní akci a zajezdit si s borci na offline turnaji to se opravdu nepoštěstí každému. Můžu říct že jsem doma řval tak, jako když Slavia vyhrála derby.

Mohli sme vidieť, že prvé kolá v playoff ti nevychádzali veľmi, bola to nervozita?

Obrovská nervozita byla hlavně po prvním kole. Nevěděl jsem jak jet. Všichni mě předjížděli a z toho plynuly chyby, kterých jsem se dopustil. Naštěstí jsem se dokázal vzchopit a zabojovat.

Žiaľ po prehre vo Winner Brackete si sa ocitol v Loser Brackete, videl si ešte vtedy nejakú šancu na postup?

Abych pravdu řekl ty pocity byly příšerný a neměl jsem vůbec chuť jet. Pak mě zavolal Prcek na skypu a hodně mě povzbudil a řekl bych že to byl jeden z klíčů k úspěchu.

Počas prvého kola v Loser Brackete ale bolo vidno, akoby si chytil druhý dych a zrazu ti roundy začali vychádzať. Kde si predtým robil chyby zrazu neboli žiadne? Čomu to pripisuješ? Povedal si si, že teraz je ten okamih, keď do toho dáš všetko?

Já jel naplno od začátku, ale prostě nic nevycházelo. Byl jsem strašně nervózní. Kazil jsem i ty nejjednodušší zatáčky.

Počas zápasu s Bergiem, Znikom a Chillerom prišlo k situácii, keď Bergie sa neúmyselne vzdal v poslednej časti trate. Mnoho ľudí na relay servry to nechápali a začali ako kritizovať adminov, tak si robiť posmešky z Bergieho, že je to jeho chyba, že sa vzdal. Myslíš, že bolo správne rozhodnutie adminov, že mu aj napriek tomu, dali výhru v danom rounde?

Abych pravdu řekl já se plně koncentroval na svůj výkon a nechtěl jsem vyjít z tempa, tak jsem to vůbec neřešil.

Dostal si sa až do veľkého finále. Carl Jr. si na prvom mieste zabezpečil výhru a postup. Ty, Znik a Bergie ste bojovali o druhé a tretie miesto. Všetci traja ste boli finalisti a kto vyhral round, postúpil. V tomto rounde si bol pár metrov pred cieľom prvý ale žiaľ prišiel slowdown a Bergie ťa predbehol. Aký to bol pocit? Mnoho ľudí vtedy hovorilo, že toto ťa psychycky položilo a zrejme posledný round, medzi tebou a Znikom, ktorý rozhodoval kto pôjde do Paríža, nepremeníš na výhru.

Po landbugu, který jsem chytil jsem se chtěl rozbrečet. Připomněl jsem si situaci z minulého roku, kde jsem v podobné situaci dostal bug, když jsem byl finalista a předjel me Beppo a zajistil si místo na eswc. V tu chvíli mě proběhly hlavou myšlenky že to je konečná. Já se ale snažil poslední round jet v maximální koncentraci. Hodně mě pomohlo že to byla moje nejlepší mapa.

V nasledujúcom kole si ale vyhral a postupuješ na finále ESWC do Paríža, kde sa postavíš hráčom ako: Carl Jr, Bergie, Hakki Junior. Nezabúdajme taktiež na favorita slovenskej ESWC kvalifikácie Tweena, ktorý v minuloročnom finále obsadil spolu s Hakkim prvé dve miesta (Hakki Junior prvý, Tween druhý). Určite ale nebude rozumné podceniť 2 reprezentantov Francúzska a 1 reprezentanta Holandska. Aké sú podľa teba tvoje šance na tomto turnaji?

V Paříži se může stát úplně cokoliv. Osobně jsem hodně zvědav na CarlaJr, pro kterého to bude první lanka v životě a mohl by se dostat do psychické nesnáze. Samozřejmě, že největší favorit pro mě je Hakki, ale může se stát opravdu cokoliv. Můj tajný sen je top4. :)

Čo bolo prvé, keď round skončil a už si vedel, že postupuješ? Čo si spravil?

Zařval jsem yeeeeeeeeeeeeeeeeees na celej barák. Máma se šla zeptat do pokoje co se děje. Opravdu to byly velké emoce.

Aká bola reakcia tvojich rodičov, keď si im oznámil svoj postup?

Reakce rodičů byla pozitivní, za což jsem rád.

Čo teraz budeš robiť? Budeš sa nejak zvlášť pripravovať?

Asi jako každej to budu hodně trénovat :D Uvidím jak na tom budu ve škole ,ale budu se chtít připravit jak na Mčr tak na ESWC.

To by bolo zrejme z mojej strany všetko. Moja posledná otázka ale bude: čo by si chcel všetkým, ktorí ťa podporovali odkázať?

Všem bych chtěl poděkovat za přízeň a věřím že ten největší úspěch přijde právě ve Finále ESWC. :)

Štítky: ESWC 2012