Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představujeme závodníky z TrackManie

Vyvrcholení celoročních bojů, Mistrovství České republiky v počítačových hrách, se uskuteční už tento víkend. Během něho budete moci sledovat nejlepší borce z tuzemské scény, včetně TrackManie, kde se bude hrát o ceny v hodnotě 33 tisíc Kč.Přečtěte si také: Všechny informace o MČR na jednom místě
Výchozí obrázek

Vyvrcholení celoročních bojů, Mistrovství České republiky v počítačových hrách, se uskuteční už tento víkend. Během něho budete moci sledovat nejlepší borce z tuzemské scény, včetně TrackManie, kde se bude hrát o ceny v hodnotě 33 tisíc Kč.

mcr

Přečtěte si také: Všechny informace o MČR na jednom místě

Info o MČR v kostce

Počet postupujících hráčů TM: 16
Datum MČR 2012: 19.-21.10.2012
Datum ukončení kvalifikace: 30.9.2012
Místo konáníKongres Hotel Jezerka
Typ LAN turnaje: BYOC

Postupující na LAN finále MČR

{#Česká Republika} kubayz 
{#Slovenská Republika} Hafik 
{#Slovenská Republika} hakkiJunior 
{#Česká Republika} prcek 
{#Česká Republika} Waxtr 
{#Česká Republika} sharkyn 
{#Česká Republika} lufty09 
{#Česká Republika} Horeni 
{#Česká Republika} Toni 
{#Česká Republika} Kappa 
{#Česká Republika} Cyklista 
{#Slovenská Republika} tween 
{#Česká Republika} dragoN 
{#Česká Republika} Shock 
{#Česká Republika} Mirasek1 
{#Česká Republika} Tadeas TM 

Favorité

Skupina hráčů, kteří jsou na nejvyšší úrovni nejenom v České republice a pravidelně prokazují stabilní formu i v mezinárodních turnajích. Poperou se o hodnotné ceny a titul mistra ČR.

{#Slovenská Republika} hakkiJunior

Erik je současným držitel titulu mistra světa (ESWC) i šampióna MČR. S přehledem vyhrává drtivou většinu turnajů v tuzemsku. Zároveň se ale bude muset připravovat na ESWC, tudíž by mohl situaci na MČR podcenit.

Nechce sa mi vôbec rozpisovať, lebo som chorý už niekoľko dní a nechce sa mi do ničoho. Som trochu sklamaný, že moje 2 najväčšie turnaje roka mám natlačené v necelých 2 týždňoch. Som veľmi zvedavý ako sa na ne pripravím. Nechám to asi na božiu (Horeniho pozn. red.) ruku!

{#Slovenská Republika} tween

Jasná "dvojka" v Česku a na Slovensku - 2. místo jak na loňském MČR, tak na ESWC. Je velmi odolný vůči stresu a již předeslal, že bude mít dostatek času na MČR i na ESWC. O 1. místo bude bojovat s hakkim a pokud bude lépe připravený, může být tentokrát mistrem on. V posledním roce toho příliš neodehrál, ale nyní je opět velmi aktivní a ukazuje, že svoje schopnosti neztratil.

Tak, MČR - neviem sa k tomu vyjadriť s hakkiho humorom, no môžem len povedať, že je to vrcholová akcia našej scény a dúfam, že ju nikto z účastníkov nepodcení a bude na čo pozerať. Lebo ja tak rozhodne neurobím.

{#Česká Republika} Hoření

V současné době zřejmě nejúspěšnější český hráč. Nedávno se kvalifikoval na ESWC z evropské kvalifikace, kde byla konkurence celosvětového měřítka. Dokáže tréninku věnovat moho času, nicméně jeho velkou nevýhodou jsou jeho nervy, které často dokáže jen velmi těžko krotit. Na takové akci jako je MČR je dost možné, že na stagi v top4 neustojí tíhu nervozity a může "vyhořet". Na druhou stranu, pokud se mu bude dařit a nebude dělat zbytečné chyby, mohlo by se mu povést zdolat taková jména jako je hakki s tweenem.

Jsem rád že finále mčr pojede většina špičky na české a slovenské scéně. Doufám že se bude odehrávat v duchu výborných předjížděcích momentů a každý round bude vypjatý až dokonce. Na finále se moc těším.

{#Česká Republika} kubayz

Na MČR 2011 se jen těsně dostal do nejlepší čtyřky, tudíž bude mít tentokrát velkou motivaci. Zároveň již předeslal, že MČR tréninku věnuje mnoho času, takže je možné, že se mu to tentokrát povede. Avšak pravděpodobnost, že by dokázal získat medaili je malá - ale rozhodně ne nulová.

Na MČR se těším už od minulého ročníku, kdy jsem smolně skončil na pátém místě, tedy krůček od grandfinále. Můj letošní cíl je proto jasný - dostat se tam a možná i zamíchat kartami na pódiu. Taky se těším na plno známých i nových lidí a samozřejmě na skvělou nerdskou atmosféru.

{#Slovenská Republika} Hafik

Vystupující slovenská hvězda, která si v poslední době drží velmi dobrou formu. Nicméně ve slovenské kvalifikaci (které se neúčastnil hakkiJr) na ESWC ho s přehledem porazil tween, ačkoliv Hafik bezpochyby trénoval mnoho desítek hodin, pravděpodobně více než zmiňovaný tween. Jak se mu ale povede na MČR je velmi těžké předpovídat

Vyzyvatelé

Závodníci, kteří často zajíždějí top3, ale nebývá to takovou samozřejmostí jako u "favoritů". Pokud se někdo z nich probojuje do Grandfinále bude to jistě velkých překvapením, ale rozhodně tu šance je.

{#Česká Republika} prcek

Forma prcka je dost stabilní, ale rozhodně nedosahuje kvalit nejlepších hráčů v republice. Top4 by se pravděpodobně rovnalo zázraku, ale šanci na finále LB má poměrně velkou.

{#Česká Republika} Kappa

Vysoká forma pro MČR se u Kappy dá očekávat. Grandfinále by bylo velké překvapení, ale pokud se dost namotivuje a hlavně natrénuje, šance tu je.

{#Česká Republika} Waxtr

Waxtr byl počas MČR kvalifikace jeden z nejaktivnější. Nejednou se mu povedlo dosáhnout na top3, ale "medaile" z MČR je zatím pro něj meta asi až moc vysoká. Nicméně dle mého názoru má na to, aby o to Grandfinále bojoval - teda top6

{#Česká Republika} Lufty

Není členem žádného multiklanu, který by tak fungoval jako podpůrná motivace; na druhou stranu je psychicky velmi stabilní a pokud se hodně připraví, má šanci se dostat i do nejlepší čtyřky.

{#Česká Republika} Shock

Minulý rok byl na MČR 4., nicméně od té doby žádný větší úspěch nezaznamenal. Bezpochyby své kvality má, ale pochybuji, že se připraví minimálně jako minulý a předpokládám tak, že hráči jako Hoření, Hafik nebo kubayz budou mnohem lépe připraveni.

{#Česká Republika} sharkyn

sharkyn je tak na pomezí mezi vyzyvateli a outsidery. Jeho výsledky byly dost podobné s Waxterem a i to se dá očekávat na MČR. 

Outsideři

Tito hráči nemají moc zkušeností s LAN turnaji a ještě méně úspěchů z nich. Pravděpodobně se budou držet v druhé polovině celkového pořadí, ale i zde může přijít překvapení nějakého jednotlivce.

{#Česká Republika} Tadeas

Tadeas dokázal dosáhnout během MČR kvalifikace pouze jednou na 3. místo. Time Attack mu rozhodně svědčí dle výsledků více než rounds a místo před někým z "vyzyvatelů" by bylo příjemné překvapení.

{#Česká Republika} Mirasek

Mirasek už má i nějaké ty zkušenosti z LAN turnajů. Bohužel se zatím moc neukázal a nějaké to top3 místo na důležitějším turnaji na něj teprva čeká.

{#Česká Republika} dragoN

Pokud se nemýlím, bude to pro dragoNa první LANka. V online turnajích si nevede tak špatně, ale nepředvádí zatím kvality jako nejlepší hráči u nás. 

{#Česká Republika} Cyklista

Cyklista by mohl být největším překvapením z "outsiderů". V kvalifikaci předvedl několik top3 úspěchů a dokonce jednou byl první - a to v One-day cupu, kde se hrálo v modu rounds.

{#Česká Republika} Toni

Toniho jsem si nechal nakonec, protože u něj člověk prostě neví. Kdyby natrénoval a "nějak" chytil formu, kterou měl tak dva, tři roky zpátky, mohl by být klidně v grandfinále. Ale mnohem pravděpodobnější scénář je, že nebude mít moc času na přípravu a skončí až v druhé polovina celkového pořadí.

mcr