Přejít k hlavnímu obsahu

Vzpomínáme: Tragikomický Arab Yazeed na ESWC

Jsou to necelé 2 týdny, kdy se odehrálo ESWC 2012 ve Francii s účastí pouhých 8 hráčů v turnaji TrackManie. Před 4 roky bylo ESWC TrackManii nakloněno více a akce se zúčastnilo dokonce 30 jezdců - a někteří rozhodně stojí za připomenutí!YAZEEED #1. Yazeed nedokázal pod tíhou atmosféry zřejmě dojet ani jedno kolo.
Výchozí obrázek

Jsou to necelé 2 týdny, kdy se odehrálo ESWC 2012 ve Francii s účastí pouhých 8 hráčů v turnaji TrackManie. Před 4 roky bylo ESWC TrackManii nakloněno více a akce se zúčastnilo dokonce 30 jezdců - a někteří rozhodně stojí za připomenutí!


YAZEEED #1. Yazeed nedokázal pod tíhou atmosféry zřejmě dojet ani jedno kolo.

Ještě než zavítáme do roku 2008, pojďme se poohlédnout za letošním ESWC. Na něm mimo jiné startoval Christopher974, obyvatel Reunionu. Za skutečnosti, že se turnaje účastnilo jen 8 hráčů a všichni ostatní byli špičkoví závodníci - jak je to možné? Oproti roku 2008 - žádné překvapení. Christopher byl schopný alespoň dojet. 

Rok 2008 - ESWC a TrackMania v době největší slávy, {#Spojené státy americké} San José, USA. Do Ameriky se sletěla nejznámější jména tehdejší TrackMania scény, uveďme kupříkladu {#Nizozemsko} XeNoGear, {#Francie} Lign, {#Rakousko} Pezi nebo {#Švédsko} frostBeule. S nimi měli možnost změřit síly i dva Češi, Toni a Sandro. 

Kromě nich se na turnaji ale objevila naprosto neznámá jména - mamajama (Spojené Arabské Emitáry), shooshoo (Libye) a Yazeed (Saudská Arábie). Škoda že nelze na internetu dohledat záběry z národních kvalifikací - zejména Libye musela být v roce 2008 zajímavá. 

Již v Time Attack rozřazení se ukázalo, že asi nebudou reálnou hrozbou pro favority - mamajama a shooshoo dokázali dojet pouze 1 mapu ze 3. Yazeed ani jednu. V 1. kole playoff nezískal nikdo z nich ani bod. To se opakovalo i v Losers Bracket. Další vtipná věc je, že Yazeed nakonec nebyl poslední, ačkoliv je dost možné, že reálně nedojel ani jedno kolo během celého ESWC. Díky nasazení byl ve skupině tří lidí, zatímco mamajama byl ve skupině po čtyřech.

Pro zajímavost jsem ještě dohledal, že v roce 2007 Shooshoo z Libye startoval na ESWC ve hře Pro Evolution Soccer - kdo ví, jestli se ještě někdy někomu kromě něj povedlo hrát na ESWC ve více hrách.

Štítky: ESWC 2012